Woning Ontwikkeling
Image default
Woning en Tuin

5 tips voor het opzetten van een thuiskantoor dat werkt: Efficiënt thuiswerken

 

Als je van thuis uit werkt, of dit overweegt, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je zo efficiënt mogelijk kunt werken. Hier zijn onze tips:

Tip1. Zoek een kamer die je kunt gebruiken om in te werken – dit zal je helpen om afleiding te vermijden en geconcentreerd te blijven; Zorg ervoor dat de ruimte goed verlicht en comfortabel is; Investeer in een stoel en bureau van goede kwaliteit; Zorg ervoor dat je alle benodigdheden en apparatuur die je nodig hebt bij de hand hebt. Het beste is om een aparte ruimte te kiezen indien mogelijk. Zodoende kom je na je werk in een aparte ruimte terecht waar je je vrije tijd beter kunt beleven.

Tip2. Houd je werkruimte netjes en georganiseerd; Neem regelmatig pauzes gedurende de dag; Zet een systeem op voor het omgaan met onderbrekingen; Zorg ervoor dat je goede toegang tot internet hebt; Plan je tijd verstandig; En last but not least – geniet van je werk!

Tip3. Zorg voor privacy. Wanneer je thuiswerkt, is de kans groot dat je het huis met meerdere huisgenoten of gezinsleden deelt. Maak met hen duidelijke afspraken wanneer je ongestoord wilt kunnen werken. Dit betekent geen harde muziek op luide stemmen wanneer jou dit afleid.

Tip4. Geef je grenzen aan; wanneer je teveel thuiswerkt, kan dat zorgen voor vereenzaming of het gebrek aan feedback. Zorg er daarom voor dat je naast het thuiswerken, ook nog voldoende onder de mensen bent. Voor de één betekent dit de helft van de week, terwijl een ander genoeg heeft aan een aantal uren per week persoonlijk contact. 

Tip5. Zorg voor sfeer. Waar je op het werk misschien een kantine hebt, of decoratie aan de muren, kan dat in je thuiswerkruimte anders zijn. Denk voor jezelf na waar je je prettig in voelt. Voor de één kan dit een gezellig zitje zijn met een kaars of bloemen. Voor de ander geeft een mooi schilderij de gewenste sfeer. Soms kun je dit soort dingen als ondernemer of thuiswerkende zakelijk aftrekken. Je kunt dan bijvoorbeeld zoeken op zijden bloemen groothandel voor het vinden van jouw perfecte sfeer stuk.

We hopen dat deze tips om een productieve en prettige thuiswerkplek te creëeren. Wat zijn jouw top tips voor thuiswerken? Laat het ons weten in de reacties!