Woning Ontwikkeling
Image default
Woning en Tuin

Advies om te schilderen als een meester

Er komt heel wat kijken bij het schilderen van binnenwerk. Via deze weg zouden wij u graag willen informeren over alle stappen die overlopen moeten worden om uiteindelijk een prachtig eindresultaat te creëren.

Welke benodigdheden heeft een goede schilder nodig?

Een goede schilder houdt overal rekening mee. Er zijn enkele producten onmisbaar voor het schilderen van binnenwerk. Denk maar aan een goede set kwasten en rollers. Wij adviseren steeds een kwast met kunststof haren wanneer u gebruik maakt van acrylverf. Bij een keuze voor alkydverf is een kwast met dierenharen geschikter. Verder kan u niet zonder een plamuurmes, afplaktape, de verf zelf, het juiste schuurmateriaal en een stofmasker. Deze laatste wordt gebruikt tijdens het schuren. Het masker weerhoudt u ervan de schadelijke schuurstof in te ademen.

Hoe wordt het schilderwerk voorbereid?

Het moment waarop al het benodigde materiaal verzameld werd en alle meubels op een veilige afstand van de te schilderen muur geplaatst zijn, met eventueel een bescherming erover, dient het oppervlak nagekeken te worden. Wij doen dit met de meeste zorg zodat u achteraf niet voor verassingen komt te staan. Mochten er gaatjes opgemerkt worden, dan worden deze gedicht met behulp van vulmiddel en een plamuurmes. In het geval dat de muur schimmel bevat, dient deze verwijderd te worden. Hiervoor kan een verdund bleekmiddel gebruikt worden. Doormiddel van een spons wordt het mengsel op de schimmelvlekken gedept tot deze helemaal verdwenen is. Nadien wordt de oude verflaag verwijderd. Wij raden dit aan voor een maximaal resultaat te bekomen, zeker als de verflaag op bepaalde delen van de muur afgebladerd of verkleurd is. Bij wanden met hardnekkige vocht- of nicotinevlekken zal er gebruik moeten worden gemaakt van een voorstrijk. De laatste stap voor het verkrijgen van een gladde ondergrond is het schuren van het oppervlak. Dit zorgt eveneens voor een betere hechting van de nieuwe laag.

Enkele eenvoudige gouden tips

Met deze handige tips zorgt u ervoor dat het afgeleverde schilderwerk net dat tikkeltje meer heeft. Ze lijken eenvoudig, maar helpen u een heel eind verder.

  • Bij het nemen van een pauze kan plastic- of aluminiumfolie ervoor zorgen dat de kwast niet uitdroogt. Sluit het af met een elastiekje en bewaar het geheel op een koele plek.
  • Laat het kit, na het afkitten van de ramen, goed drogen zodat de siliconen niet in de verf gaan zitten.
  • Een gebruikt verfblik kan je makkelijk tot twee jaar lang bijhouden. Op voorwaarde dat deze goed afgesloten wordt en voor de helft gevuld is. Houdt hem ook even op z’n kop zodat de randen vollopen met verf.
  • Gebruik voor het openen van het verfblik steeds een platte schroevendraaier.
  • Blaas eventueel stof steeds van de bovenkant van het verfblik af zodat dit niet vermengt kan worden met de verf zelf.
  • Zorg bij het schilderen van binnenmuren dat de temperatuur in de woning tussen de 10 en 20 graden Celsius meet. Bij een lagere temperatuur zal de verf te traag drogen, bij een hogere temperatuur te snel, waardoor het minder mooie resultaten oplevert.

Hiermee hopen wij u meer inzicht te hebben gegeven in het schildersproces. Benieuwd naar meer tips of bijkomende informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

https://www.molenaaronderhoud.nl/

Gerelateerde artikelen

Maak het jezelf makkelijk en kies voor tegels inclusief leggen.

De drie beste tips die je van een professionele hovenier kunt krijgen in Veenendaal

Verbouwen? 3 redenen om een puincontainer te huren