Woning Ontwikkeling
Image default
Dienstverlening

Alles over holnieten

Als je zelf klusser bent, dan is het belangrijk dat je over de juiste hulpmiddelen en gereedschappen beschikt. Bewerk je leer of herstel je eigenhandig lederen voorwerpen, dan zijn holnieten onmisbaar.

Hol nieten zijn kleine, spijkerachtige bevestigingsnietjes die gebruikt worden om lederen onderdelen, van riemen tot jassen, snel en stevig vast te maken en aan elkaar te bevestigen. Maar wat maakt holnieten nog zoal interessant? Hier lees je meer!

 

De meerwaard van holnieten

Holnieten bestaan eigenlijk uit kleine klinknagels, die gemakkelijk leer kunnen worden geslagen. Hieronder de voordelen:

 

1. Voor leer, maar ook andere materialen

Ten eerste kan je holnieten gebruiken voor het bevestigen van leren onderdelen. Denk maar aan lederen riemen, tassen en jassen. Daarbij zijn deze nieten ook perfect voor het herstellen van zaken uit karton of textiel.

 

2. Gemakkelijk te gebruiken

Vervolgens zijn de meeste soorten holnieten erg gemakkelijk te gebruiken. Eigenlijk moet je ze gewoon door de te bevestigen onderdelen steken, en klaar is kees. Ondanks hun eenvoudige design gaan de nietjes toch lang mee, en zorgen ze voor een verrassend stevige structuur.

 

3. Goedkoop herstelwerk uitvoeren

Nog een voordel van deze nieten is dat ze helemaal niet zoveel kosten, zeker als je ze koopt bij een ervaren retailer. Hierdoor hoef je je dus niet blauw te betalen om zelf herstelwerk uit te voeren, zowel als klusser als doe-het-zelver.

 

De beste holnieten voor professioneel herstelwerk

Als je het beste wilt maken van herstelwerk, dan is het belangrijk dat je het juiste type holnieten koopt. Er zijn immers gewone holnieten en dubbele varianten. Dubbele holnieten garanderen een stevigere verbinding door hun opbouw, waardoor lederen elementen beter aan elkaar blijven en dus ook langer meegaan.

Als je niet zo goed weet welke holnieten je nodig hebt voor jouw situatie, vraag dan gerust advies bij een speciaalzaak. Een specialist kan je helpen om de beste holnieten te vinden, en ook handige informatie geven in verband met het gebruik. Op die manier til je het niveau van je kluswerk thuis of in de werkplaats een niveau hoger. En dat enkel en alleen met goede holnieten!