Woning Ontwikkeling
Image default
Woning en Tuin

Alles over jouw nieuwe trapleuning houder

Ben je op zoek naar een trapleuning houder voor je nieuwe trap, of zijn je oude aan vervanging toe? Het zoeken naar een nieuwe trapleuning houder kan soms best lastig zijn, vooral als je niet weet waar je moet beginnen of welke opties je allemaal hebt. Toch is een passende trapleuning houder uitkiezen van groter belang dan je denkt. Met een passende trapleuning houder maak je namelijk je trapleuning helemaal af en laat je deze nog beter binnen je interieur passen. Om je op weg te helpen, zetten wij de drie verschillende onderdelen van een trapleuning houder op een rijtje en laten we je ook zien welke verschillende opties je allemaal hebt. Zo kun je gemakkelijk die perfecte trapleuning houder vinden.

 

Stap 1: Kies het juiste zadel

Het zadel is er om de trapleuning te kunnen bevestigen aan de trapleuning houder. Om te zorgen dat de trapleuning goed past, moet je zadel de vorm van je trapleuning kunnen volgen. Het kiezen van het zadel is dus geen kwestie van smaak, maar een kwestie van kijken naar de vorm van je trapleuning. Bij een ronde trapleuning kom je uit bij een gebold zadel, met een vierkante of rechthoekige trapleuning wordt dat een plat zadel. De bevestiging van het zadel gebeurt aan de onderkant van de trapleuning, waardoor je er uiteindelijk weinig van zult zien.

 

Stap 2: Kies een mooie bevestiging

Met het zadel aan de ene kant bij de trapleuning wordt de trapleuning houder aan de muur bevestigd aan de andere kant. Hierbij kun je gelukkig wel weer kiezen voor iets wat past bij je eigen smaak. Je kunt kiezen voor een ronde of vierkante bevestiging met een traditionele of blinde bevestiging. Een traditionele bevestiging wordt vastgemaakt door middel van een paar schroeven. Je draait deze er eenvoudig in aan de voorkant van de bevestiging. Met een blinde bevestiging heb je deze schroeven niet en zal er aan de voorkant ook geen bevestigingsmateriaal meer te zien zijn. Door gebruik te maken van een stokeinde aan de achterkant van de bevestiging is het monteren wel iets lastiger, al is het eindresultaat wel een stuk strakker.

 

Stap 3: Kies een passend verloop

Het stuk tussen het zadel en de bevestiging heet het verloop van de trapleuning houder. Hiervoor zijn er drie opties. Je hebt een trapleuning houder met een recht verloop, die vaak wordt gebruikt bij balustrades waar de leuning recht boven de plaats van bevestiging loopt. In het geval van een normale trapleuning ben je beter af wanneer het verloop een bochtje of een draaiing heeft. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeur kan deze draaiing mooi sierlijk in een bocht zijn, of juist stoer en strak met een rechte hoek.

Gerelateerde artikelen

Eetkamerstoelen op wieltjes verkrijgbaar in vele stijlen, materialen en kleuren

Bent u op zoek naar een goedkope tegelvloer? Dan brengt u een bezoek aan deze expert

Vloertegels in de keuken