Woning Ontwikkeling
Image default
Verbouwen

Bouwproject? Hier moet je rekening mee houden

Het opzetten van een bouwproject is nog niet zo eenvoudig als je zou denken. Er is namelijk ontzettend veel werk voor nodig om het project op de juiste manier op te zetten. Zo zijn er een aantal handige dingen die een cruciale rol spelen bij het uitvoeren van het bouwproject. Welke dingen zijn dit vraag je je af? Om je wat beter op weg te helpen hebben we in dit artikel dé belangrijkste dingen op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden voor jouw bouwproject.

Regel de juiste vergunningen

Ons land is een land van de regeltjes. Dit betekent dan ook dat het noodzakelijk is om over de juiste vergunningen te beschikken indien je van plan bent om een bouwproject op te zetten. Het gaat hier niet om de reguliere bouwvergunning, maar ook om de mogelijke omgevingsvergunning. De verscheidenheid aan vergunningen kan er al snel voor zorgen dat je iets over het hoofd ziet. Wij raden je dus zeker aan om even contact op te nemen met de gemeente om navraag te doen over de soort vergunningen die er nodig zijn om jouw bouwproject te kunnen starten.

Waarom BIM modelleren belangrijk is

Onze volgende tip is om altijd een BIM-model te laten maken. De afkorting BIM staat voor Building Information Modeling. BIM modelleren is in principe een complex 3D model laten maken wat meer laat zien over het betreffende pand. Door middel van dit model is de kans een stuk kleiner dat er fouten worden gemaakt bij het daadwerkelijk bouwen van het pand. Zo kan een BIM model ervoor zorgen dat dezelfde actuele informatie wordt gedeeld. Daar komt bij dat er op een snellere manier gekomen kan worden tot een goed ontwerp. Voor het opzetten van een BIM model is het van cruciaal dat je altijd kiest voor een betrouwbare partij als je voorzien wilt zijn van de best mogelijke kwaliteit.

Laat een EPC berekening uitvoeren

Tevens is het handig om een EPC berekening uit te laten voeren. Een EPC keuring staat ook wel voor een Energie Prestatie Coëfficiënt keuring. Zoals je wel kunt zien aan de naam is deze keuring bedoeld om een beter beeld te geven over de energiezuinigheid van een bepaald gebouw. Hoe zuiniger het gebouw zal zijn, hoe lager de EPC waarde zal zijn. De EPC keuring bestaat al sinds 1995 en wordt eigenlijk voor alle mogelijke bouwprojecten gebruikt. Door middel van deze keuring is het een stuk eenvoudiger om in kaart te brengen hoe duurzaam het pand is wat je hebt gebouwd of wilt gaan bouwen.

 

Hoewel er natuurlijk nog wel wat meer komt kijken bij het opzetten van een bouwproject zijn dit wel de belangrijkste dingen die je altijd mee zou moeten nemen. Meer te weten komen over het opzetten van een eigen bouwproject? Blijf dan zeker even hangen op de site, hier is namelijk nog veel meer handige informatie te vinden die van belang kan zijn!