Woning Ontwikkeling
Image default
Bedrijven

De beste kleine renovatie tips!

Wanneer je je huis of appartement wat wil verbeteren, maar niet meteen van plan was om veel geld te spenderen, kan je altijd beroep doen op kleine en eenvoudige veranderingen. Deze zorgen ervoor dat je huis nieuw en modern aanvoelt, zelf wanneer er niet heel veel is veranderd. We zetten de gezelligste tips op een rijtje, gaande van een waterkering douche tot een vloer gemaakt van keien.

1. Kasten die perfect passen

Een eerste tip om je huis luxueuzer te doen aanvoelen, is door ervoor te zorgen dat je kasten perfect passen. Dit kan natuurlijk door ingebouwde kasten aan te schaffen, wat een heel goede investering is, maar dit vergt veel werk vooraf en de prijs kan serieus oplopen. Een betere oplossing is dus om met je reeds bestaande kasten te werken. Om ze een ingebouwd uitzicht te geven ga je een aantal dingen nodig hebben, namelijk houten planken, lijm en vijzen en een houtverf in de kleur die jij mooi vindt. Plaats je kasten waar je ze wil hebben en meet vervolgens de afstanden van je kast tot aan de muren en het plafond. Vervolgens ga je die oppervlakte uitzagen uit de houten plank en plaatsen op en naast de kast. Bevestig alles goed, zodat er niets kan loskomen of kan veranderen van plaats. Verf de kast ten slotte in de kleur dat je wil en geniet van een meer modern uitzicht!

2. Hou het water in toom met een waterkering douche

Een veelvoorkomend probleem in badkamers is dat het water overal naar toe stroomt. Dit kan een aantal onaangename gevolgen hebben, gaande van natte sokken tot regelrechte ongevallen. Daarom is het geen slecht idee om een waterkering douche te installeren. De waterkering douche houdt het water voor je tegen. Zo bespaar je jezelf veel schoonmaakwerk.

3. Interessante vloeren

Een laatste eenvoudige manier om je huis met minimale moeite te renoveren is door van vloer te veranderen. Dit is natuurlijk meer ingrijpend dan de andere tips, maar nieuwe vloeren kunnen zeer goed gaan in combinatie met al je bestaande meubelen. Een goed voorbeeld van een vloer die minder moeite kost maar die voor een fantastisch effect zorgt, is een kiezelvloer. Hierbij worden kiezels en keien uitgekozen en op de vloer gelegd van de ruimte in kwestie. Dit zorgt voor een gezellige, natuurlijke sfeer! Dit kan trouwens in alle soorten kamers, al moet het wel gezegd worden dat voor grotere ruimtes de prijs ook de hoogte in kan schieten.

https://waterkeringdouche.nl/