Woning Ontwikkeling
Image default
Woning en Tuin

De gietvloer versus de houten vloer

De houten vloer komt in veel verschillende soorten en maten. Zo heb je parketvloeren, laminaat en de reguliere houten vloer bijvoorbeeld. In dit artikelen gaan we de productkenmerken van de houten vloer en de gietvloer vergelijken. U zult er achter komen dat deze vloeren nog best veel gemeen hebben. Er zijn echter ook een paar belangrijke verschillen die u moet doornemen voordat u een keuze tussen deze vloeren maakt.

De gelijkenissen

De houten vloer heeft net als de gietvloer een warme en sfeervolle uitstraling waardoor deze past in vrijwel elk interieur. Er wordt vaak gekozen voor de houten vloer omdat er ook houten meubels gebruikt worden. Is dit niet het geval? Dan staat de houten vloer vaak ook al een stuk minder mooi. De houten vloer heeft een traditionele uitstraling en is daardoor voor veel woningen geschikt net als de gietvloer. 

De verschillen

Er zijn een aantal gelijkenissen maar nog veel meer verschillen tussen deze vloeren. Zo is de houten vloer niet goed bestendig tegen vocht wat bij de gietvloer wel het geval is. Uiteraard is de houten vloer ook een stuk minder stevig. Als u er iets op laten vallen dan zit er al snel een onherstelbare deuk in. Bij een gietvloer heeft u hier geen last van.  Daarnaast kan de houten vloer natuurlijk niet naadloos gelegd worden. De gietvloer is naadloos en vocht dicht waardoor u er een stuk minder onderhoud aan heeft. Ook als badkamer vloer is de gietvloer een perfecte oplossing.

Zachte vloeren voor spelende kinderen 

Wanneer u een gezin heeft met kinderen is het bijzonder belangrijk om gebruik te maken van een zo comfortabel mogelijke vloer. Veel mensen kiezen er daarom tegenwoordig voor om uit te kijken naar een vloer die niet over voegen beschikt. Deze voegen kunnen zeer pijnlijk zijn wanneer je er op stapt en daarnaast zijn ze ook alle behalve hygiënisch. De openingen die op deze manier in de vloer ontstaan zijn een broeihaard voor bacteriën. De troffelvloer biedt u wat dat betreft het perfecte alternatief. Dit type vloer is naadloos waardoor kinderen zich er geen pijn aan kunnen doen en daarnaast is ze ook nog eens zeer eenvoudig te onderhouden. Wilt u een echt hygiënische vloer die ook nog eens zeer comfortabel is om op te lopen? Dan is de troffelvloer voor u ongetwijfeld bijzonder interessant! 

Hoe duur is de gietvloer?

Wanneer u hoort praten over de gietvloer wordt er doorgaans altijd verwezen naar de kostprijs ervan. Dat is niet meer dan normaal, want over het algemeen heeft de gietvloer de reputatie heel duur te zijn, maar is dat wel echt zo? Door de jaren heen is het prijskaartje van de gietvloer steeds beperkter geworden. Dat is interessant, maar daar staat tegenover dat de kwaliteit niet altijd even goed is. Wanneer u ervoor kiest om een gietvloer in uw huis te plaatsen is het bijvoorbeeld altijd aan te raden om te kiezen voor de polyurethaan variant en niet voor de gewone epoxyvloer. Deze laatste kan na verloop van tijd trouwens scheuren of barsten gaan vertonen en dat kan nefast zijn voor de uitstraling van uw vloer. De PU gietvloer is dan weer een uitstekende en zeer duurzame vloer die beschikt over een prima kwaliteit.

 

Gerelateerde artikelen

Wat gebeurde er op de huizenmarkt in 2020?

De makelaar in Bentelo helpt je graag!

De drie beste tips die je van een professionele hovenier kunt krijgen in Veenendaal