Woning Ontwikkeling
Image default
Woning en Tuin

De nieuwste woonaccessoire trends van 2022

Woonaccessoires maken jouw interieur compleet en zorgen voor die ene persoonlijke touch. Ze maken van je huis een thuis. Die mooie tafel met kaarsen erop, bijvoorbeeld. Het beeldje dat je op je reis door Afrika hebt gekocht, bijvoorbeeld. De kussens op je bank die passen bij het tapijt op de vloer zijn een voorbeeld van woonaccessoires.

Zelfs als je huis minimalistisch is, moet je het nog steeds vullen met meubels en andere decoratieve voorwerpen. Accessoires spelen een belangrijke rol in een minimalistisch interieur. Accessoires zijn ook belangrijk voor het versterken van de sfeer van je huis, naast je meubels. 

De trendvoorspellingen voor 2022 op het gebied van woonaccessoires worden in dit bericht uitgelicht.

Accessoires uit verschillende landen combineren

We hebben de laatste jaren niet zo veel gereisd. Het combineren van woonaccessoires uit verschillende landen is daardoor populair geworden. Zo kun je bijvoorbeeld een Scandinavische lichthouten tafel combineren met kleurrijke fluwelen kussens op een bruine of grijze bank. De waxinelichthouders van Merel in Wonderland zijn hiervan een uitstekend voorbeeld.

Duurzame woonaccessoires

Klimaatverandering is een hot topic, en hergebruik en recycling zijn populair. De woondecoratie trends van 2022 zullen ook de hergebruik en recycling trend weerspiegelen. Vergeet bij het inrichten van je huis niet wat mooie planten en mooie oosterse lampen toe te voegen. Zoek naar items die je kunt hergebruiken om iets leuks te maken. Je kunt bijvoorbeeld een oude ladder aan het plafond omtoveren tot een hangende plantenkwekerij. Oude dingen kunnen worden omgebouwd tot iets heel unieks en cools. Het is uniek, niet duur en milieuvriendelijk! Je kunt duurzame meubels, zoals een oude kast die je opnieuw kunt verven, combineren met moderne meubels. Met deze mix kun je een bijzonder interieur maken.

Fluffy woonaccessoires

Eerder dit jaar werd teddystof in het straatbeeld gespot. Deze trend is nu overgewaaid naar woonaccessoires. Bruine of witte teddyjassen hangen bij bijna iedereen in de kast. In 2022 is deze trend terug te zien in stoelen, banken en tapijten en vloerkleden. Ook zie je teddyberen terugkomen in dit materiaal, dat uitnodigt om te ontspannen en te genieten. Het maakt je huis ook uitnodigend.

Aardetinten en natuurlijke materialen

Alles zal in 2022 in het teken staan van aardetinten en natuurlijke materialen. De kleur donkerblauw en bruintinten zullen dit jaar in de mode zijn. Die andere trend van dit jaar, natuurlijke materialen, zal leuk zijn om terug te hebben in je huis. Natuurlijke accessoires zoals wol, riet en hout zijn prachtig om toe te voegen aan je interieur. Ze hebben een rustgevende werking en zijn makkelijk te combineren, want natuurlijke materialen gaan goed samen. U kunt bijvoorbeeld denken aan een wandkleed van een prachtige stof. Gevlochten manden of gebreide poefjes met jute vloerkleden zorgen bijvoorbeeld voor een stijlvolle uitstraling. Een landelijk en duurzaam interieur creëer je met een bijzettafel van hergebruikt hout.

Scandinavische woonaccessoires

Eenvoudig houden is waar Scandinavische interieurs bekend om staan. Minder is meer. Een paar opvallende woonaccessoires kiezen en de rest minimaal houden is kenmerkend voor een Scandinavisch interieur. Met zachte en natuurlijke materialen creëer je een warme omgeving.

Woonaccessoires van bamboe, riet of rotan

Woonaccessoires gemaakt van bamboe, riet en rotan zijn erg in dit jaar. Bamboe, rotan en riet zijn dit jaar helemaal in. Omdat het natuurlijke materialen zijn, kunnen zowel bamboe als rotan in elke vorm gebogen worden. Rotan wordt herkend aan lianen, die tot de tropische regenwouden behoren. Rotan is een soort liaan die in het tropisch regenwoud groeit. Rotan is een waterplant die voor accessoires kan worden gebruikt. Hoewel rotan lichter is dan bamboe, wordt het vaak gebruikt in voorwerpen als lantaarns en manden. Het is ook mooi met een grote plant erin.

De interieurstijl van dit jaar is een bohemian design geïnspireerd door de natuur en met een combinatie van landelijke materialen en kleuren, waarbij accessoires uit verschillende culturen een hoofdrol spelen. Het is ook spannend om moderne en minimalistische ontwerpen te combineren met duurzame, oude en gebruikte materialen. Contrasten worden benadrukt. Gezelligheid is ook een belangrijk aspect van 2022 interieurontwerp. Om een gastvrije omgeving te creëren, kies je dit jaar voor pluizige materialen of teddystoffen voor je interieurdecoratie.