Woning Ontwikkeling
Image default
Onderwijs

De verschillende kunstdisciplines van CKV

De veelzijdigheid van CKV

Het leukste van Culturele Kunstzinnige Vorming als schoolvak, is misschien wel hoe ontzettend veel kanten je ermee op kunt. Maar dat maakt het soms ook onoverzichtelijk. Want welke activiteiten lenen zich nou eigenlijk allemaal voor CKV? Wij zetten de verschillende kunstdisciplines voor CKV voor je onder elkaar. Want het zou zomaar kunnen dat er veel meer mogelijk is dan je in eerste instantie denkt.

Theater

Natuurlijk valt alles wat met theater te maken heeft voor de volle honderd procent binnen de bandbreedte van CKV. Dan kun je denken aan het instuderen van een voorstelling met de hele school, maar natuurlijk ook aan een losse theaterworkshop.

Muziek

Samen zingen of leren hoe je een instrument bespeelt? Muziek is ook een kunstdiscipline die niet weg te denken is uit het hedendaagse onderwijs. Ga aan de slag met percussie of koorzang, of onderzoek hoe je muziek haalt uit alledaagse voorwerpen.

Dans

Iedereen kan dansen. Oké, misschien dat niet iedereen even goed kan dansen. Maar in ieder mens zit muziek. En dat geldt al helemaal voor jonge mensen! CKV is een uitstekend ‘excuus’ om leerlingen te stimuleren hun gevoel voor ritme en muziek om te zetten in beweging. Ook nog eens hartstikke gezond.

Beeldende kunst

Beeldende kunst is al zo oud als de mensheid zelf. Vanaf de allereerste grotschilderingen via Rembrandt naar postmodernistische schilderkunst: het blijft fascineren. Er zijn dan ook een hoop technieken die zich uitstekend lenen voor een kunstactiviteit op school.

Digitale media

Wie zegt dat digitale media en kunst niks met elkaar te maken hebben, loopt toch echt wel een beetje met oogkleppen rond. Natuurlijk staat er ook een hoop ‘onzin’ online, maar er verschijnen ook prachtige verhalen, beelden en montages. Een goed idee dus om te kijken of leerlingen het verschil kunnen zien én kunnen maken.

Kunst en techniek

Wat kunst en techniek met elkaar te maken hebben? Nou, wat dacht je van: alles! Denk aan: 3D-voorwerpen printen, virtuele realiteit, het gebruik van licht en geluid in kunst en nog veel meer.

https://www.kleinkunstig.nl