Woning Ontwikkeling
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van het hebben van een creditcard

De voordelen van het hebben van een creditcard 

Hoewel cash en pinpassen vaak een hele hoop aankopen kunnen coveren, komt een creditcard zo nu en dan gewoon als geen ander van pas. Zo kan je op vele plekken in het buitenland niet betalen met een normale maestro kaart, maar zal je bijvoorbeeld een VISA creditcard nodig hebben. Buiten de zonovergoten vakanties om, is de aanschaf van een creditcard nog voor vele andere momenten een handig voordeeltje om in je portemonnee te hebben zitten. Nieuwsgierig wanneer een creditcard goed van pas kan komen? Lees dan snel met ons mee, en ga na of een creditcard misschien iets voor jou is! 

 

Online aankopen

Ook in Nederland komt het steeds vaker voor dat je een creditcard nodig hebt voor jouw online aankopen. Zo kan je bijvoorbeeld makkelijker een auto huren wanneer je een creditcard hebt, gaat het boeken van vliegtickets soms ook alleen wanneer je dit met een creditcard doet en bieden sommige webshops gewoonweg alleen creditcardbetalingen aan. Wist je dat je wanneer je een aankoop met een creditcard doet, je ook een verzekering afsluit voor de meeste producten? Deze verzekering is 180 dagen geldig en gaat bij veel producten op (check dit uiteraard wel altijd voor je een aankoop doet!).

 

Nog meer online kopen

Een ander voordeel van online aankopen doen met een creditcard, is dat de betaling in bijna alle gevallen sowieso veilig is. Jij betaalt, en je krijgt het product hoe dan ook opgestuurd, of het geld wordt teruggestort. Daarbij hoef je met het betalen met een creditcard niet direct te betalen; je betaalt het achteraf. Zo kan een creditcard dus ook goed als een buffer gediend worden, bijvoorbeeld wanneer je wasmachine kapot gaat en je direct een nieuwe nodig hebt, maar op dat moment niet voldoende financiële middelen op jouw lopende rekening hebt staan. 

 

N.B.: Tips! 

Het hebben van een creditcard is erg voordelig en kan op vele momenten goed van pas komen, maar het is wel goed om je van tevoren volledig in te lezen over het gebruik van een creditcard en over de verschillende bedrijven waarmee je in zee kan gaan. Op sites zoals ICS Cards kan je veel informatie vinden over het gebruik van creditcards. Daarnaast is het uiteraard goed om, wanneer je een creditcard wil aanvragen, te googelen op ‘creditcard vergelijken’ en soortgelijke informatieve posts of websites. Zo weet je in ieder geval goed waar je aan toe bent en kom je niet voor verrassingen te staan. 

 

https://www.icscards.nl/