Woning Ontwikkeling
Image default
Dienstverlening

De voordelen van SEA

Voor wie meer bezoekers wil genereren op de website kan een marketingbureau hiervoor inschakelen. SEA en SEO zijn twee hele handige tools om dit mee te verwezenlijken. Maar wat is SEA en wat zijn de voordelen hiervan voor uw website of uw bedrijf?

 

SEA dat staat voor search engine advertising is eigenlijk het kopen van advertentieruimtes kopen binnen Google of een andere zoekmachine. Deze advertenties worden weergegeven op basis van relevantie. Doe je dit niet dan heb je de kans dat concurrenten aan uw bedrijf voorbijgaan. Deze ad campagnes worden gebaseerd op relevante zoekwoorden dat relevant zijn voor uw bedrijf of uw webpagina’s. Deze zoekwoorden zijn woorden die via een zoekwoorden onderzoek worden vastgesteld. Deze woorden worden dan meestal het vaakst gebruikt bij het zoeken van een dienst of product.

 

De verschillen tussen SEA en SEO

Bij SEA heeft het adverteren in Google Ads vaak meteen al resultaat of op hele korte termijn. SEA is altijd een betaalde dienst maar maakt het wel elke euro waard om in te investeren.

 

Bij SEO is het vaak niet gebruikelijk dat dit op kortetermijneffect heeft. Hierbij worden er links en backlinks gemaakt of wordt er gebruik gemaakt van content. Hierbij gaat het alleen om de organische zoekresultaten. Als SEO en SEA worden gecombineerd met elkaar kunnen ze elkaar uiteraard heel goed aanvullen en versterken.

 

Er wordt zich natuurlijk vaak afgevraagd waarom er meer betaald moet worden voor een extra SEO of een extra SEA-campagne op te starten naast het gebruik van SEO of het gebruik van SEA. Toch is dit wel degelijk een aanrader om uw website nog hoger te laten scoren in de zoekmachines.

 

Budgetten:

Voor het toepassen van SEO kan er een bepaald bedrag per maand worden afgesproken dat voor u schikt. Aan de hand van dit bedrag worden dan de backlinks en content gemaakt. Bij SEA is dit anders. Hierbij betaalt u voor het behalen van resultaat en is gebaseerd op het aantal clicks per advertentie. In beide gevallen betaalt u dus nooit te veel voor het behalen van resultaat.

 

 

https://web-wings.nl/wat-is-sea/