Woning Ontwikkeling
Image default
Aanbiedingen

Denk aan de toekomst bij het bouwen van een nieuwbouw woning

Een nieuwbouw huis is een mooi project waar veel tijd in gaat zitten. Veelal laat je je adviseren door architecten en adviseurs, maar deze specialisten denken vaak in basis elementen en kunnen niet overal rekening mee houden. Toch zijn er bepaalde aspecten waar je het verschil kunt maken voor de toekomst. Het vooruit denken zal voor de langere tijd erg veel winst opleveren. Je bouwt waarschijnlijk niet een huis waar je maar kort wilt gaan wonen. Zo is het goed om te denken aan duurzaamheid, maar ook te kijken naar domotica en internet of things.

Duurzaamheid verlaagt de kosten

Een duurzamer leven is niet alleen belangrijk voor het milieu en de wereld, maar ook voor je portemonnee. Er komen steeds meer producten op de markt waarmee een duurzaam leven eenvoudig wordt. Bij het ontwikkelen van een woning is het goed om te informeren naar duurzame oplossingen. Denk hierbij aan een warmtepomp, zonnepanelen en isolatie. Verduurzamen is wel een investering. De grote verduurzamings inversteringen van je huis slokken vaak meer dan 30% van je budget op. Gelukkig verdien je dit ook eenvoudig op lange termijn weer terug. Daarbij komt nog dat er voor verduurzaming ook subsidies beschikbaar worden gesteld door de overheid. Vraag een expert naar de mogelijkheden en het rendement.

Domotica smarthome automation

Wanneer je een nieuwbouw huis ontwikkelt wil je natuurlijk dat de woning bij oplevering is voorzien van alle gemakken. Tegenwoordig kun je heel veel smarthome toepassingen plaatsen in je huis. Hiermee hoef je niet over alles na te denken en worden veel dagelijkse routines geautomatiseerd. Zo werken alarmsystemen samen met slimme verlichting en weet de robotstofzuiger wanneer er niemand thuis is, zodat hij zijn werk kan doen. Met domotica kun je tegenwoordig heel ver gaan. Wil je liever kleiner beginnen dan kun je al starten met een Philips hue starter kit en je verlichting in huis automatiseren. Wanneer je op een later moment lampen wilt toevoegen is dit mogelijk. Het mooie aan domotica is dat het bijna allemaal samenwerkt met draadloze protocollen. Je hoeft ook geen draden meer te trekken voor wandschakelaars, de friends of hue schakelaars functioneren ook helemaal draadloos en hebben ook geen batterij nodig. 

 

Gerelateerde artikelen

Decoratieve gietvloer voor woningen

Waarom de prijzen van inboedelverzekeringen veranderen door extreem weer

Open haard