Woning Ontwikkeling
Image default
Telefonie

Dit is hoeveel het u kost om uw telefoon een jaar lang op te laden

Sinds we zijn overgestapt van de onvermoeibare stenen van de vroege jaren ’00 naar de machtige dorstige smartphones van vandaag, heb je ongetwijfeld een paar uur de stekker in het stopcontact gestoken.

Als uw laadgewoontes op de mijne lijken, zijn uren helemaal geen geschikte maateenheid. We hebben het over de hele nacht, elke nacht, sinds rond 2007.

Dat soort gedachteloze oplaadritueel, waar je waarschijnlijk net zo schuldig aan bent, kan geen goed nieuws zijn voor je elektriciteitsrekening. Hoe kon het? 

Dus hoe lang kun je je telefoon nu opladen?

Na het toepassen van enkele eenvoudige wiskunde op een iPhone X , bijvoorbeeld (andere iPhone-modellen zullen vergelijkbaar zijn), blijken de kosten van het opladen van je apparaat voor een heel jaar tot een groot totaal van … te wachten … 55p .

Het is een soortgelijk verhaal als je een Android hebt, zoals de Samsung Galaxy S9 met zijn standaard Samsung adaptive fast charger en USB-C-kabel bijvoorbeeld.

Gewoon een beetje verrassend, toch?

Geloof ons niet? Dit is hoe we het werkten. Begin met de kosten van een kilowattuur (kWh), wat een gemiddelde is van ongeveer 10 p in het VK.

Kijk dan naar een iPhone Xs, we weten dat hij wordt geleverd met een 5W (0,005 kilowatt) oplader die de 2658 mAh-batterij maximaal ongeveer 3,05 uur leeg zal maken van leeg naar vol.

Hoe zit het met vermenigvuldigen van alle power van de oplader?

Dus, vermenigvuldig de 3,05 power-tijd met de 5W-lader, waardoor je een totaal van 15,25W hebt. Dat is de totale hoeveelheid elektriciteit die uw iPhone  nauwelijks  van het raster sipt telkens wanneer u aanvult van 0% tot 100%. Aangezien een kilowatt kost 10p, zal 15,25W je een koele 0,153p bezorgen. Niet eens in de buurt van een volledige cent.

  • Op dezelfde manier laadt een niet-verwijderbare Li-Ion 3000 mAh-batterij van Samsung Galaxy S9 ongeveer 2.30 uur op van 0% tot vol. Neem de oplaadtijd van 2,30 vermenigvuldigd met de snellader van 11,55 W (0,01155 kilowatt), u haalt 26,56 W sap uit het rooster. Absorberen van slechts 0,265p van uw banksaldo.
  • Tot slot, als je elke avond je iPhone Xs oplaadt, extrapoleer je die 0,153p over 365 dagen, waardoor je een jaarabonnement van ongeveer 55,85p krijgt.
  • Maar wacht hier op. Je Android Samsung Galaxy S9 opladen over een heel jaar, je rekening komt uit op een enorme 93.44p. Bijna een heel pond. De verontwaardiging …. Vandaag kost een Freddo je meer. Maar dat is een heel ander probleem!

 

https://gsm-stuntprijzen.nl/