Woning Ontwikkeling
Image default
Woning en Tuin

Dit zijn de drie voordelen van polycarbonaat golfplaten

Polycarbonaat behoort al jaren tot een populair materiaal, want vaak kiezen bedrijven vaak voor deze kunststof omdat het ideaal is als veiligheidsbeglazing. Het kan namelijk als diverse producten ingezet worden, van geluidschermen tot aan aquariums tot aan golfplaten van polyester en tot golfrollen van polyester. Maar waarom is polycarbonaat dan al jaren zo populair? Dit komt omdat het een tal van voordelen met zich meebrengt ook. 

Wat is polycarbonaat?

Maar het is eerst handig om te weten wat polycarbonaat nou eigenlijk is. Polycarbonaat behoort namelijk tot de sterkste materialen uit ons aanbod. Het is dan ook niet voor niets dat veel bedrijven kiezen voor polycarbonaat en voor de vele toepassingen. Ook behoort het tot de thermoplastische polymeren. Dit houdt onder meer in dat deze kunststof gesmolten kan worden, waardoor er golfplaten van polyester en golfrollen van polyester gemaakt van kan worden. Desondanks kan dit materiaal ook nog een hogere temperaturen aan. 

De vele voordelen van polycarbonaat

De belangrijkste voordelen van dit materiaal zal hieronder even uitgelegd worden, deze voordelen gaan er uiteindelijk misschien wel voor zorgen dat je snel van mening kan veranderen. De voordelen zijn als volgt: 

  • Bijzonder stevig: 250 keer sterker dan een glasplaat

  • Bestand tegen zowel hitte (tot wel 120 graden Celsius) als kou (tot wel -30 graden Celsius)

  • Lichter van gewicht in vergelijking met glasplaten. Glasplaten met vergelijkbare afmetingen wegen namelijk ongeveer twee keer zo zwaarder.

  • Polycarbonaat platen kunnen voor diverse toepassingen gebruikt worden

  • Polycarbonaat kun je ook eenvoudig bewerken. Ondanks dat dit materiaal over een brandklasse beschikt en ook nog eens relatief brandwerend is, kan het dus alsnog gesmolten worden

  • Koud verbuigen is ook nog eens een optie.

 

Door de stevigheid van polycarbonaat is het een optie voor inbraakgevoelige objecten, zo zou je er eventueel golfplaten van polyester of golfrollen van polyester van kunnen maken. Tegelijkertijd valt ook op hoe licht dit materiaal is, ondanks dus de enorme stevigheid.