Woning Ontwikkeling
Image default
Verbouwen

Een bouwkundige keuring uitvoeren

Waarom zou jij kiezen voor een bouwkundige keuring? Heb jij er wel eens van gehoord? Het is belangrijk om een bouwkeurige keuring uit te voeren indien jij graag zeker wilt zijn van het feit dat jouw woning een goed huis is. Dit kan door te kiezen voor een expert die langskomt, met name iemand gericht op een bouwkundige keuring. Als jij net bent verhuisd dan is het handig om een bouwkundige keuring uit te voeren en er op deze manier zeker van te zijn dat jouw woning geschikt is om in te leven. Verder helpt het vaak om de waarde van de woning in te schatten en op deze manier te voorkomen dat jij teveel geld betaalt.

De keuring
De bouwkundige keuring houdt simpelweg in dat er een expert langskomt gespecialiseerd in bouwtechnische onderwerpen. Deze expert komt langs en schrijft een gedetailleerd rapport waarbij gekeken wordt naar de conditie van het huis. Hierbij komen de termen bouwtechnische keuring en bouwkundig onderzoek vaak naar voren. Dit houdt simpelweg in dat de voordelen en nadelen van de woning worden genoemd. Verder weet jij op basis hiervan vaak wat de verbeterpunten zijn en waarin geïnvesteerd kan worden. Na afloop van de keuring heb jij vaak een bijzonder gedetailleerd beeld van de woning en kan jij op basis hiervan aan de slag met klussen.


De waarde van het onderzoek
De waarde van het onderzoek dat de bouwexpert uitvoert ligt in het feit dat jij als koper van een woning recht hebt op een kwalitatieve woning. Indien dit niet het geval is dan kan jij ervoor kiezen om minder geld te betalen of bijvoorbeeld aan de verkoper te vertellen dat zijn of haar woning niet in orde is. Als onderzoeker heb jij de onderzoeksplicht, waarbij jij deskundig kijkt naar de woning die jij wilt kopen. Vaak helpt het hierbij om een expert in te schakelen, die weet gewoon waar hij of zij naar moet kijken.

Oogkeuring
Bij een bouwkundige keuring zal de keurder voornamelijk kijken naar dingen die met het oog te zien zijn. Er zal dus geen specialistisch onderzoek volgen, het gaat met name om wat te observeren is. Vervolgens zal de expert ook niet gaan klussen in het huis, maar alleen kijken. Door kennis en ervaring is een expert vaak in staat om een goed rapport op te stellen van de woning en op basis hiervan aan jou te vertellen wat de waarde is van deze woning. Gebreken zullen hierdoor niet verborgen blijven.

Rapport
Het rapport dat de bouwkundige expert heeft opgesteld dat moet vaak professioneel zijn en natuurlijk gericht op aandacht voor detail. De expert kan echter ook kijken naar zaken waar jij graag aandacht aan zou willen geven. Op deze manier kan de expert rekening houden met jouw voorkeuren. In het rapport staat in ieder geval of er problemen zijn met de constructie van de woning. Verder zal in het rapport staan wat de technische toestand is van alle onderdelen in het huis, denk hierbij aan kozijnen en vloeren en nog veel meer. Ten slotte zal in het rapport vermeld worden of er nog specialistisch onderzoek nodig is naar bijvoorbeeld de muren of de vloer.

 

Bron: Keuringshuis

 

Gerelateerde artikelen

De juiste vloertegels kiezen

Bouwbedrijf Wim Top: wat wij voor jou kunnen betekenen!

Op ideale wijze uw parketvloer verwijderen