Woning Ontwikkeling
Image default
Bedrijven

Een krabton: speciaal ontworpen voor twee of meer katten

Zoek je een krabpaal? En heb je twee of meer katten? Dan is een krabton perfect voor jullie. Krabtonnen hebben namelijk altijd drie, vier of wel vijf slaapplekjes. Ruimte genoeg voor iedereen dus. Maar ze hebben nog meer voordelen!

Elke kattenbaas heeft een krabpaal nodig in huis. Want katten moeten elke dag ergens aan kunnen krabben, daar worden ze namelijk blij van. Maar katten hebben ook een plek nodig om zich terug te trekken voor een schoonheidsslaapje.

Heb je meer dan één kat in huis? Dan heb je een krabpaal nodig met meerdere slaapplekjes en genoeg ruimte om te krabben. Een krabton is dan dé oplossing.

Krabton en krabpaal: de verschillen

Een klassieke krabpaal herken je aan de vorm: dat is een paal omwikkeld met sisaltouw die op een vierkante voet is gemonteerd. Een krabton ziet er heel anders uit – die is rond en aan de buitenkant beplakt met sisaltapijt. De binnenkant is hol, bekleed met pluche en heeft twee, drie of zelfs vier etages. En bovenop is ook een zacht plekje om te slapen.

Hier vind je de beste én mooiste krabtonnen voor jouw katten

De voordelen van een krabton

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een krabton in plaats van een krabpaal. Dat komt doordat een krabton niet veel ruimte in beslag neemt. Een compacte krabpaal dus, maar toch met alle functies van een luxe krabmeubel.

Krabton: de voordelen op een rijtje

  • Er is genoeg ruimte voor elke kat om te krabben – de hele buitenkant is namelijk bekleed met extra sterk sisaltapijt
  • Het sisaltapijt is supersterk – het is verlijmd en kan goed tegen een stootje
  • Een krabton is hoog – en dus perfect om in te klimmen
  • Een krabton heeft drie, vier of vijf slaapplekjes – genoeg ruimte voor elke kat dus
  • Door het compacte ontwerp neemt een krabton weinig ruimte in beslag
  • Krabtonnen zijn heel comfortabel om in te slapen – de binnenkant is namelijk bekleed met fluweelzachte pluche
  • Erbovenop ligt een luxe loungekussen van pluche – en die is nóg zachter
  • Een krabton is superveilig en kan nooit omvallen – daar zorgt de extra dikke verzwaarde bodemplaat voor
  • Kittens, senioren of grote en zware kattenrassen – doordat ook het onderste slaapplekje makkelijk bereikbaar is, is een krabton is geschikt voor elke kat van elke leeftijd

Een krabton is dus de beste krabpaal voor huishoudens met meerdere katten. Want een krabton heeft genoeg ruimte voor elke kat van elk formaat en van elke leeftijd. En een krabton is robuust, stabiel en neemt heel weinig ruimte in beslag.

Wil je advies van een echte krabpalenexpert?

Neem dan even contact op met de specialisten van Petrebels. Want zij weten alles over katten en krabtonnen. En helpen je heel graag!