Woning Ontwikkeling
Image default
Boeken en Tijdschriften

Erotische boeken: do’s en don’ts

Sinds het succes van 50 Tinten Grijs is er weer een markt voor spannende boeken. Vooral vrouwen hebben ontdekt dat dergelijke boeken hen veel plezier oplevert. Echter zijn er nog altijd veel uitgeverijen die weigeren om spannende getinte boeken uit te geven. Zonde, want hier is best een grote markt voor. Echter biedt dit wel kansen voor auteurs van spannende boeken. Zij kunnen hun boeken zelf uitgeven. Echter zitten hier ook haken en ogen aan. Je moet zelf je boek laten drukken bijvoorbeeld. Maar als je succesvol bent, levert dit je wel meer op dan wanneer je zou samenwerken met een uitgeverij. Hieronder zetten we de voor- en nadelen van zelf pikante boeken publiceren voor je op een rijtje.

 

De voordelen van erotische boeken uitgeven

Wanneer je met een uitgeverij in zee gaat, zit je vast aan een aantal verplichtingen. Vaak wordt er een deadline gesteld. Je krijgt in ruil hiervoor vaak een voorschot, maar je zit dus wel vast aan deze verplichting. Ook heb je promotieverplichtingen, bijvoorbeeld interviews of verschijningen in bibliotheken. Leuk als dat je ding is, maar minder leuk als dat niet het geval is. Het voordeel van zelf je spannende boeken uitgeven is dat je geen verplichtingen hebt. Je bent compleet onafhankelijk en je hoeft je aan niemand te verantwoorden. Niemand kan aanpassingen maken aan je boek. Jij bepaalt alles. Bovendien is nu het moment om zelf 18+ boeken uit te geven. Deze boeken zijn populairder dan ooit, vooral dankzij het succes van 50 Tinten Grijs van E.L. James. Er is een markt voor, en 18+ boeken vinden gretig aftrek. Daarom is nú het moment om in te stappen. Een bijkomend voordeel is dat 100% van de opbrengsten voor jou zijn. Je hoeft dus geen (groot) deel af te staan aan jouw uitgeverij, je behoudt zelf je winst. De verdeling qua winst tussen schrijver en uitgeverij is niet altijd even eerlijk. Wanneer je zelf jouw eigen boeken uitgeeft, zul je geen last hebben van dit probleem.

De nadelen van 18+ boeken uitgeven

Alhoewel er enkele minpunten op te sommen zijn wanneer je met een uitgeverij in zee gaat, zitten er ook voordelen aan verbonden. Zo hoef je jezelf om zaken zoals promotie en verkoop geen zorgen te maken. Als je zelf je 18+ boeken uitgeeft, zullen ook deze zaken op jouw bord terecht komen. Ook voor de kosten draai je zelf op. Echter is goed adverteren van groot belang, want zo vindt jouw boek zijn publiek. De investering betaalt zich bij succes dan ook meer dan terug, zeker gezien 100% van de winst voor jou is. Maar ook meerdere kosten zijn voor jouw rekening. Dat is de afweging die je moet maken.