Woning Ontwikkeling
Image default
Woning en Tuin

Haal alles uit jouw schutting!

Een schutting in de tuin kan erg ongezellig ogen, maar wanneer je in een rijtjeshuis woont, of een drukke wijk waar op dagelijkse basis veel mensen langs jouw tuin lopen, kun je vaak nou eenmaal niet anders. Haal er je voordeel uit en transformeer jouw schutting tot hetgeen wat sfeer biedt aan jouw tuin. Nu het zomer is, kun je bijvoorbeeld een schaduwdoek 3×3 aan jouw schutting bevestigen. In dit artikel geven we je nog drie tips!

Kies een schutting die bij jou past!

Heb je nog geen schutting of oogt die van jou erg ongezellig? Tijd om er eentje aan te schaffen! Wees zorgvuldig en kies een schutting die past bij jouw stijl en eventueel (als je van plan bent hem zelf te plaatsen) ook bij jouw technische vaardigheden past. Met de simpele, maar stijlvolle Douglas schutting zit je altijd goed. Deze wordt het meest gebruikt in tuinconstructies. In schuttingland kun je over het algemeen kiezen tussen een houten schutting en een schutting van composiet. Een houten schutting volstaat meestal, het voordeel van een kunststof schutting is dat je hem nooit hoeft te schilderen en dat het er stijlvol uitziet. Voor de echte natuurliefhebbers is een schutting van wilgentenen ook een optie. Deze moet je wel goed bijhouden, want het kan er snel slordig uit gaan zien.

Beplant jouw schutting!

Zeker wanneer je een kleine tuin hebt kun je met jouw schutting van de gelegenheid gebruikmaken om toch wat meer groen in de tuin te brengen. Dit kun je heel simpel doen door er wat klimplanten overheen te laten groeien. Voor diegenen met wat meer groene vingers kun je aan de wand van je schutting een verticale tuin creëren. Dit vergt wel iets meer tijd en moeite, dus dat is echt voor de mensen die een project zoeken.

Schutting pimpen

Sla wat spijkers in jouw schutting en hang hem vol met leuke (en handige) dingen. Spiegels geven sfeer en brengen meer licht in jouw tuin. Of hang wat plankjes op waar je vervolgens wat bloempotjes op zet. Ten slotte is het ook nog mogelijk om een waterbestendig foto-canvas af te laten drukken en dit aan jouw schutting te hangen. Zo kun je ook vanuit jouw tuin naar je favoriete foto kijken. Kortom: Een schutting kan, mits je er je voordeel uit haalt hartstikke leuk zijn. Er zijn dus verschillende manieren om zoveel mogelijk uit je schutting te halen. Wat ga jij doen?