Woning Ontwikkeling
Image default
Woningen

Handige accessoires voor in en om het huis

Een beetje comfort in het dagelijks leven is geen overbodige luxe, al helemaal niet wanneer je thuis bent. Het bereiken van extra comfort hoeft niet gelijk een grote ingreep of uitgaven te zijn, soms zijn het namelijk de kleine dingen die een groot plezier doen. Bijvoorbeeld door het gebruik maken van planken in en om het huis, die een kleine bijdrage leveren en daarmee het verschil kunnen maken. Of het nu is om op te ruimen of daadwerkelijk te gebruiken, als het maar een meerwaarde biedt aan het comfort. 

Planken in het huis

Als het gaat om het gebruiken van een plank in het huis, dan hebben we het over een wandplank. Een wandplank is simpelweg een houten plank welke je aan de muur kunt hangen, deze plank wordt met behulp van metalen beugels aan de muur bevestigd. Wel is het belangrijk dat je de plank aan een stevige muur hangt, want wanneer de plank aan een gipswand hangt kan deze minder gewicht hebben dan wanneer de plank aan een stenen muur hangt. Dat heeft dan te maken met hoe stevig de schroeven in de muur zitten, dat de schroeven dan niet uit de muur worden getrokken door te veel gewicht. 

Het doel van een plank in huis  

Een wandplank kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Je kunt de wandplank bijvoorbeeld gebruiken om boeken op neer te zetten, of je kunt deze wandplank gebruiken om decoratie op te kunnen zetten zoals planten of andere attributen. Voor wanneer je boeken of tijdschriften op de wandplank wil plaatsen, kun je ook voor een speciale soort wandplank kiezen. Je hebt namelijk ook een speciaal tijdschriftenrek, welke je ook gemakkelijk aan de muur kunt hangen. Deze is zo ontworpen dat je de tijdschriften achter de houten plank neerlegt, zodat de tijdschriften niet kunnen vallen.

Planken voor om het huis 

Naast de handige wandplanken voor in huis, zijn er ook handige houten planken welke je buiten het huis kan gebruiken. Het enige waar het huishouden dan wel aan moet voldoen, is of een hekwerk welke niet te hoog is of een balkon. We hebben het namelijk over balkontafels. Deze balkonbar kun je gemakkelijk over de railing van het balkon hangen, of deze vervolgens te gebruiken als een tafel. Het voordeel hiervan is dat je balkon niet vol komt te staan met een echte tafel, maar je hebt wel het comfort van een tafel. Deze balkontafel is te verkrijgen in meerdere maten waardoor er ook een geschikte balkontafel voor jou tussen zit.