Woning Ontwikkeling
Image default
Mode en Kleding

Het onderhoud van je Birckenstocks

Oké, dus je Birckenstock heren schoenen of dames schoenen zijn ingelopen en je kunt ze urenlang comfortabel dragen. Nu is het tijd om te leren hoe je ze kunt verzorgen, zodat je er jarenlang van kunt blijven genieten.

Kurk Sealer:

Zie je het glazuur dat op je kurk zit? Dat is een afdichtingsmiddel dat in de fabriek wordt aangebracht en dat de kurk afdicht en beschermt tegen de elementen.

Na verloop van tijd zul je zien dat het glazuur vervaagt tot een matte afwerking. Het tijdsbestek hiervoor is voor iedereen verschillend.

Wanneer dit gebeurt, moet de kurk opnieuw worden verzegeld. Je moet een bakje Cork Sealant oppakken en een lichte coating aanbrengen.

Let op: Dit is vooral voor mensen die sandalen of klompen met kurk hebben, zoals de Birkenstock Arizona of Boston.

Water & Vlekafstotend:

Het is altijd een goed idee om een leerproduct periodiek te behandelen met een Water & Vlekafstotend middel. We raden je aan om elke paar weken van regelmatig gebruik opnieuw aan te brengen, omdat de coating op den duur zal verdwijnen.

Birkenstock heeft een eigen Water & Vlekafstotend middel, verkrijgbaar in de Deluxe Care Kit, maar elk merk dat je hebt zou precies hetzelfde moeten werken. We hebben nog nooit een verschil in prestatie gezien tussen de verschillende merken die we in de loop der jaren hebben gedragen. Zorg er alleen voor dat het bedoeld is voor gebruik op Leather/Suede/Nubuck en niet verlopen is.

Gerelateerde artikelen

Het ideale verjaardagscadeau, een nieuwe tas!

In 3 stappen de perfecte kledingkast