Woning Ontwikkeling
Image default
Woning en Tuin

Hoe kies je een makelaar die bij je past?

Het verkopen van je huis is een emotioneel proces en vaak wordt hiervoor een makelaar ingeschakeld. De keuze van een makelaar is reuze, maar hoe kies je een betrouwbare makelaar die bij jou past?

Een NVM makelaar

Een NVM makelaar is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars en tevens de grootste brancheorganisatie van Nederland. Een NVM makelaar dient aan enkele kwaliteitseisen, standaarden en transparantie te voldoen. Dit biedt jouw de zekerheid van kwaliteit. 

Het beroep makelaar is sinds 2001 een vrij beroep. Dat wil zeggen dat iedereen zich makelaar mag noemen zonder hiervoor een opleiding te hoeven doen of een bepaald kennisniveau dient te hebben. Met een NVM makelaar heb je de zekerheid dat de makelaar kennis heeft van het vakgebied.

Nodig meerdere makelaars uit

Bij de verkoop van jouw woning spelen grote belangen. Het is een persoonlijk proces. Nodig meerdere makelaars uit en ga op je gevoel af. Pas als je meerdere makelaars hebt gesproken kun je een keuze maken met wie je de beste klik hebt. Stel tijdens je gesprek de juiste vragen, zoals geschatte verkoopwaarde, realistisch verkooptermijn en waardevermeerderende maatregelen. Niet geheel onbelangrijk is de prijs die makelaar vraagt. Laat je hier echter niet door leiden, de kwaliteit van makelaars loopt namelijk sterk uiteen.

Kies voor een lokale makelaar

Een lokale Amsterdamse makelaar heeft kennis van de stad en huizenmarkt. Een lokale makelaar kent namelijk de lokale huizenmarkt op zijn duimpje. Welke huizen, in welke buurten en tegen welke prijzen worden verkocht. Daarnaast heeft een lokale makelaar een uitgebreid netwerk om potentiële kopers op korte termijn aan te dragen. Zijn marktkennis van vergelijkbare huizen kunnen in jouw voordeel werken tijdens de verkoop van jouw huis. Een andere meerwaarde van een lokale makelaar is de begeleiding tijdens het gehele verkoopproces. Hij of zij zorgt voor persoonlijk contact, regelt de bezichtigingen en begeleid de onderhandelingsfase. Een lokale makelaar heeft dus een grote betrokkenheid bij het verkopen van jouw huis.

https://tip.amsterdam/

Gerelateerde artikelen

De stappen voor het maken van een lichtplan

Geef je woning een nieuwe look met deze tips

De Nederlandse urbanisatietrend