Woning Ontwikkeling
Image default
Woningen

Hoe moderniseer je een woning?

In Nederland staan een hele hoop oude woningen. Zo zijn er maar liefst 424 000 woningen in Nederland die gebouwd zijn voor 1905. Dat zijn dus woningen die al meer dan 100 jaar oud zijn! Het is niet gek dat deze woningen qua moderne techniek wat achterlopen op nieuwbouw woningen. In deze blog lees je hoe jij zelf jouw woning kunt moderniseren.

Een smart home

De term smart home hoor je de laatste jaren steeds vaker voorbij komen. Maar wat houdt een slimme woning eigenlijk in? Dat kun je op verschillende manieren interpreteren. Denk hierbij aan slimme huisbeveiliging zoals een slimme deurbel die je van afstand kunt bedienen. Naast beveiliging heb je ook smart producten die jouw leven makkelijker maken. Denk hierbij aan slimme verlichting of een gordijnrails die werkt op een tijdschema. Je kunt het zelfs nog gekker maken door een slimme koelkast aan te schaffen die precies weet wanneer (en wat voor) boodschappen jij nodig hebt. Deze worden dan automatisch op een boodschappenlijstje gezet. Je hoeft ze alleen nog maar op te halen in de winkel. Dit soort slimme aanpassingen kun je zelf doorvoeren in je huis. Mocht het je bevallen kan je dit altijd blijven aanvullen.

Een duurzaam huis

Duurzaamheid is de laatste jaren een hot topic. Niet alleen omdat het beter is voor de wereld, maar ook voor je portemonnee. Een goed geïsoleerd huis is namelijk een stuk goedkoper om warm te houden dan een woning waar het tocht. Ook zonnepanelen vallen hieronder. En zonnepanelen kun je ook installeren op een woning die al 100 jaar oud is. De leeftijd van je woning hoeft dus geen invloed te hebben op het verduurzamen van je huis. Sterker nog, hoe ouder de woning, hoe groter de besparing. 

Een modern interieur

Je kunt een woning natuurlijk ook moderniseren door alleen het esthetische aan te pakken. Zo houdt de woning van buiten de authentieke sfeer, terwijl het er van binnen gloednieuw uit ziet. Dit kan door het interieur om te gooien en te moderniseren. Wat typerend is voor een modern interieur zijn de strakke vormen en donkere kleuren. Grijs, antraciet en zwart in combinatie met witte accenten zorgen al snel voor een interieur dat er modern uit ziet.

 

Hopelijk kun jij aan de hand van deze tips zelf al wat stappen zetten met het moderniseren van jouw woning. En anders kun je altijd nog een specialist inschakelen die je hierbij helpt.