Woning Ontwikkeling
Image default
Woning en Tuin

Hoe verwijder je de muffe geur uit je kledingkast?

Net gewassen kleren ruikt het lekkerst wanneer je ze net uit de wasmachine haalt. Wanneer de kleren opgedroogd zijn dan leg je ze weer terug in de kledingkast. Bij het aantrekken van de schone kleren, merk je snel genoeg dat het minder fris ruikt. Een kledingkast is op zijn tijd ook aan vervanging toe, Anselm Oome in Waalwijk kan jou daarbij helpen. Maar hoe voorkom je de muffe geur in jouw nieuwe kledingkast? Lees verder als je er benieuwd naar bent.

Kijk je kledingkast na

Wij wassen onze kleding niet voor niets, we willen niet alleen dat het schoon is, maar ook dat het fris ruikt. Het is natuurlijk zonde van je tijd als je jouw kleren na een tijdje weer naar een muffe geur ruiken.De muffe geur ontstaat namelijk door vocht of zelfs schimmels. Gebruik daarom niet te veel wasmiddel. Teveel wasmiddel zorgt ervoor dat de wasmiddelresten niet volledig uit de kleding wordt gespoelt. Leg je dan je kleren terug in de kast, dan kan er vocht of schimmel ontstaan. Dit wil je natuurlijk niet hebben. Kijk daarom goed je kledingkast na. Haal al jouw kleren uit de kast, om er achter te komen waar de geur vandaan komt. Kijk goed of je ergens nat of verrot hout ziet. Heeft de kast natte plekken dan zou je het beste een nieuwe kast aan kunnen schaffen.  

Hang er niet te veel kleren in

Kleren liggen opgepropt op elkaar  in de kast? dan is de kans groot dat er een muffe geur ontstaat. Om de kleren wat ruimte te geven van elkaar, kun je  ze goed laten  luchten. Leg ook geen halfdroge of natte kleren in de kast van je kamer. Als je de kleren nat in de kast legt, is de kans op vocht en schimmel heel groot. De vochtigheid van de kleren zorgt dan voor de muffe lucht. Zorg er daarom voor dat je alleen kurkdroge kleren erin legt of hangt. Het gebruiken van geurzakjes zou ook kunnen werken. De geur verdwijnt dan niet, maar je kast ruikt wel een stuk aangenamer. Heb je veel oude kleren in je kast liggen dan kan de lucht ook daarvandaan komen. Geef die kleren dan een voorwas, voordat ze de wasmachine in gaan.

Laat de kastdeuren af en toe open

Een andere tip tegen de muffe geur is, om af en toe de kastdeuren open te laten. Zo krijgt de kast even frisse lucht binnen. Dit is vooral belangrijk wanneer jij de kast niet zo vaak gebruikt, denk aan een kast vol jurken of pakken die je niet altijd nodig hebt.