Woning Ontwikkeling
Image default
Woning en Tuin

Huisnummers in alle soorten, maar welke kies ik nu?

Huisnummers zijn er in alle maten, soorten en vormen. Bijna elke huisnummer is anders. Een nummertje aan de deur heeft meer voordelen dan je zou denken. Bij elk huis past een ander bordje, daarom zal ik ook even ingaan op welke stijl je best kiest voor bij jouw huis.

Voordelen van een huisnummer

Voor de meesten onder ons lijkt een huisnummer vrij eenvoudig. Toch kan het in de praktijk handig van pas komen. Wanneer je bijvoorbeeld bezoek uitnodigt dat niet van de streek is. Ze hoeven niet van in de wagen te bellen om te vragen welk huis het is. Ook voor pakjes leveranciers is dit heel veel tijd gespaard. Pakjes worden niet meer per ongeluk bij de buren achtergelaten, waardoor jij er steeds om moest lopen. Voor de koeriers is het meteen duidelijk!

Materiaal

Roestvrij staal

Waarschijnlijk zijn huisnummers van RVS, oftewel roestvrij staal, veruit het populairst. Het voordeel van roestvrij staal is dat het enerzijds lang meegaat, zeer sterk is en bovendien ook bestand tegen het vocht. Daarnaast kunnen huisnummers van roestvrij staal in alle vormen worden gemaakt. Enkel het nummer uitsnijden, of een mooi bordje maken… Het is allemaal mogelijk. Indien je graag een industriële toets aan je huis wil geven, is zwart roestvrij staal de beste keuze! Voor een moderne woning kies je best voor zilverkleurig RVS.Tip: kijk even op rvshuisnummers.nl. Hier vind je nagenoeg alle soorten huiscijfers van dit stevige materiaal. Zelf vind ik deze zwarte huisnummers erg mooi.

Hout

Voor een meer natuurlijke look, kan gekozen worden voor een houten huisnummer bordje. Hierin kan jouw huisnummer, met eventueel jullie namen, gegraveerd worden. De houten bordjes worden behandeld met een waterafstotend materiaal. Daardoor gaan ze langer mee. Toch zal een houten bordje waarschijnlijk nooit zo lang meegaan als een RVS bordje. Voor een woning met een landelijke stijl zijn houten plakkaatjes de beste keuze.

Stenen tegeltje

Ook een stenen tegeltje behoort tot de mogelijkheden. Dit wordt vooral toegepast in zuiderse landen, zoals bijvoorbeeld Spanje. Het leuke hiervan is dat de tegeltjes in het metselwerk kunnen worden verwerkt. Je huis en zijn nummer vormen dan letterlijk één geheel. Deze stijl past het best voor mensen die eens een keer iets anders willen dan de rest. Deze bordjes komen namelijk minder frequent voor!

Tips bij de aankoop

Let bij de aankoop vooral op de degelijkheid van het materiaal. Aangezien dit bordje buiten hangt in weer en wind, moet het wel tegen een stootje kunnen. Kijk ook goed na hoe het bordje moet worden opgehangen. Zo kan je eventueel extra benodigd materiaal ook mee kopen. Een huisnummer vind je zowel in een klassieke doe-het-zelf winkel als online!

Kies vooral voor een stijl die jij mooi vind! Huisnummers hoeven niet superduur te zijn, als jij graag af en toe eens verandering ziet, kan ook een mooi, goedkoper bordje zijn dienst bewijzen.