Woning Ontwikkeling
Image default
Woning en Tuin

In een laminaat showroom slaag je zeker!

Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer? Wat voor stijl je ook in gedachten hebt, in een laminaat showroom slaag je zeker. Daar hebben ze namelijk werkelijk alle soorten laminaat voor je verzameld, en kun je ze gemakkelijk met elkaar vergelijken. Je zou denken dat ze er enkel een laminaatvloer verkopen, maar in veel gevallen is het tegendeel waar. In vrijwel elke laminaat showroom kun je tegenwoordig namelijk ook terecht voor andere typen vloeren, zoals PVC en zelfs tegels. Zo maken ze het je heel makkelijk om voor de juiste vloer te kiezen, want de meeste mensen weten niet eens het verschil tussen bijvoorbeeld laminaat en PVC.

 

Laat je informeren in een laminaat showroom

Als ook jij twijfelt over het type vloer dat je graag wilt in je nieuwe huis, dan zou je zeker een laminaat showroom moeten zoeken waar ze ook PVC verkopen. Niet alleen kun je daar alle verschillende varianten bekijken die er bestaan, maar de verkopers kunnen je ook alles over de verschillen vertellen. Laminaat bijvoorbeeld, is vrijwel altijd goedkoper van PVC. Het is gemaakt van samengeperste houtsnippers waar een toplaag op zit met een print. In principe zijn van beide typen vloeren evenveel varianten verkrijgbaar. Oftewel, van de kleur en de stijl van de vloer die je wilt hoef je je keuze niet af te laten hangen. Waar je wel zeker rekening mee moet houden is je budget. PVC is namelijk een stuk duurder dan de gemiddelde laminaatvloer, wat je in elke laminaat showroom wel zult merken.

 

Wil je graag een visgraatvloer?

De laatste jaren zie je steeds vaker visgraatvloeren, en niet voor niets. Het heeft een hele chique, maar tijdloze uitstraling, en past bij vrijwel elke interieurstijl. Als jij ook zeker weet dat je een visgraatvloer wilt dan moet je voor PVC gaan. Zoals ze je in elke laminaat showroom wel zullen vertellen is laminaat niet echt geschikt voor een visgraatmotief. De planken hebben namelijk in vrijwel alle gevallen alleen aan de lange zijden een kliksysteem, waarmee je de verschillende planken aan elkaar vastklikt. Aangezien een PVC vloer kan worden gelijmd is deze prima in een visgraatmotief te leggen. Dit lijkt ontzettend op een echte, houten vloer, en klinkt bovendien vrijwel hetzelfde.

 

Het verschil in geluid tussen laminaat en PVC

Een belangrijke reden waarom mensen kiezen voor PVC in plaats van voor laminaat is dat dit veel doffer klinkt als je erop loopt. Het is immers gemaakt van kunststof en niet van samengeperste houtvezels, zoals bij laminaat. Natuurlijk zul je in elke laminaat showroom ook laminaatvloeren vinden van zeer goede kwaliteit, die niet zo schel klinken als de goedkopere varianten, maar PVC wint het toch op het gebied van geluid. Als jij dus een geschikte vloer zoekt voor op een verdieping, en je wilt niet dat je er in de ruimte daaronder veel last van hebt, dan kun je beter kiezen voor PVC. Stoort dat geluid je niet zo of heb je nu eenmaal wat minder geld te besteden aan je nieuwe vloer? Dan kun je beter voor laminaat gaan. Ook een laminaatvloer is er namelijk in kwalitatief goede varianten, hoewel het nooit hetzelfde zal worden als PVC.

 

Gerelateerde artikelen

Koperen doucheset

Je verhuurde beleggingspand verkopen? Wij geven je advies

Een prachtig nieuw huis in Borne kopen? Wij helpen je verder!