Woning Ontwikkeling
Image default
Vervoer en transport

Inpaktips voor een verhuizing

Verhuizen is een hele zware taak. Er komt zoveel bij kijken dat u het gerust een project kunt noemen. Een verhuizing bestaat uit enkele stressvolle taken. Zo moet u allereerst op zoek naar een nieuwe woning en daarna ook nog alle inboedel van uw huidige woning zien te krijgen in uw toekomstige woning. Dit is iets waar velen van ons niet op staan te wachten, maar zo gaat het proces nu eenmaal. Toch zijn er enige dingen welke op z’n minst het verhuizen van uw inboedel een stuk makkelijker kunnen laten verlopen. Hieronder volgen er een paar handige tips waar u gebruik van kunt maken.

Maak een lijst

Voor dat u begint kunt u het liefst een lijst maken met hetgeen er moet gebeuren. Maak een takenlijst met daarop alle spullen die ingepakt moeten worden. Het klinkt misschien raar, maar velen van ons zitten met onze handen in het haar, simpelweg omdat we niet weten waar we moeten beginnen. Een takenlijst maakt dat je alles even eenvoudiger voor uw brein maakt. Streep weg wat gedaan is en werk zo de lijst af.

Maak foto’s en houdt schroeven altijd bij elkaar

Bij een verhuizing worden vaak genoeg oude spullen weggegooid of gedoneerd aan mensen die het minder breed hebben. Maar er zijn ook situaties waar alles wordt meegenomen. Zo kunt u ervoor kiezen om uw kasten ook mee te nemen naar de nieuwe woning. Maar wat nu als deze kasten eerst uit elkaar moeten worden gehaald? Maak foto’s van elke stap die u maakt bij het uit elkaar halen van kasten. Dit voorkomt dat u na de verhuizing vergeet hoe de kast weer in elkaar gezet moet worden. Houdt ook de schroeven bij elkaar.

Gebruik vuilniszakken voor kleding

Verhuisdozen kosten een aardig centje als u er een heleboel nodig heeft. Toch zijn er manieren om in de kosten te besparen. Dit kan bijvoorbeeld door het geburik van vuilniszakken voor uw kledingstukken. U zet de kleding aan hangers en doet de vuilniszakken om de hangers heen. Maak een gat in het gedeelte dat dicht zit en heeft u uw eigen eenvoudige kleding tas.

Doe sokken om uw glazen

U zult niet de eerste zijn die bij een verhuizing glaswerk breekt. Dit is natuurlijk vervelend en gelukkig ook te voorkomen. U kunt gemakkelijk sokken om uw sokken heendoen voordat u ze in dozen doet. U heeft geen bubbelplastic hoeven aan te schaffen en uw glazen blijven heel.

Maak een aparte doos met spullen die u meteen gebruikt

De meeste van ons zullen na een verhuizing op ons gemak alles uitpakken. Het is daarom handig dat u bepaalde spullen al bij de and heeft voor de erste dagen. Leg daarom bepaalde kledingstukken, haarproducten, toiletproducten apart in een doos.

https://www.fasterverhuizingen.nl/