Woning Ontwikkeling
Image default
Aanbiedingen

Is een dekbed hetzelfde als een dekbedovertrek?

Bij veel mensen is er nogal eens onduidelijk over wat nou precies het verschil is tussen een dekbedovertrek en een dekbed. Deze worden regelmatig door elkaar. Het dekbedovertrek wordt door veel mensen ook wel kortgezegd hun dekbed genoemd, terwijl hier toch echt een wezenlijk verschil in zit. Heel kort gezegd, is het dekbed datgene wat je in je dekbedovertrek stopt. Met een dekbedovertrek kun je sfeer creëren in je slaapkamer. Dekbedden zorgen er mede voor dat je het ’s nachts lekker warm hebt.

Het dekbed is een hoes, veelal van een katoensoort, welke gevuld kan zijn met verschillende materialen. Zo kan een dekbed een vulling hebben van wol, dons maar ook bijvoorbeeld kameelhaar.

Welk materiaal je kiest is heel erg afhankelijk van je eigen voorkeuren. Een donzen dekbed is heerlijk licht in gewicht, terwijl je met een wollen dekbed echt ervaart dat er iets op je licht.

Naast verschillende vullingen zijn er ook nog eens verschillende soorten dekbedden, waar dan weer een specifieke warmteklasse aan hangt.

Hieronder een overzicht van de verschillende dekbedden.

  • Zomerdekbed : Warmte klasse 4
  • Lente / Herfst dekbed : Warmte klasse 3
  • All Year dekbed : Warmte klasse 2
  • Winterdekbed: Warmte klasse 1
  • 4 seizoenendekbed: Warmte klasse 1

Het zomerdekbed is het dunste dekbed. Deze is vooral geschikt voor de warme zomernachten en vormt samen met het Lente / Herfst deel een 4 seizoenen dekbed. Deze beide delen kun je middels drukknopen of een rits aan elkaar bevestigen. Met een 4 seizoenen dekbed creëer je ieder seizoen een heerlijk klimaat voor je bed.

Wanneer je een slaapkamer hebt waar de temperatuur ook ’s nachts vrij constant is, of heb je de winter aan op je slaapkamer tijdens de winterperiode, dan is een All Year dekbed vaak al voldoende.

 

Dekbedden zijn verkrijgbaar in onderstaande maten:

Eenpersoons: 140 x 200 en 140 x 220

Tweepersoons: 200 x 200 en 200 x 220

Lits Jumeaux: 240 x 200 en 240 x 220

Lits Jumeaux XL: 260 x 200, 260 x 220 en 260 x 240.

 

Het dekbed, je warmtebron gedurende de nacht.

Bij Dekbedovertrekken & Zo vind je de fijnste dekbedovertrekken van hoogwaardige kwaliteit. Je hebt de keuze uit diverse soorten, materialen en merken. Bovendien profiteer je bij Dekbedovertrekken & Zo ook nog eens van persoonlijk advies, een snelle levering en wordt je dekbed gratis naar je verstuurd.

https://www.dekbedovertrekkenenzo.nl/