Woning Ontwikkeling
Image default
Aanbiedingen

Je muur wit verven? Dit zijn de opties

Veel mensen kiezen voor een witte muur in huis. Het zorgt voor een fris en schoon uiterlijk van je kamers en het laat de ruimte vaak groter lijken. Het is echter niet gemakkelijk om direct de juiste verf voor je muur te kiezen. De opties zijn eindeloos.

 

Verschillende tinten

 

De verfwinkel binnenlopen en vragen om ‘witte verf’ is niet zo makkelijk als het klinkt. Witte verf wordt immers in allerlei tinten verkocht. Op het eerste gezicht zullen de potten witte verf erg op elkaar lijken, maar als je de tinten gaat vergelijken, zul je wel degelijk het verschil zien. Zo worden er veel verschillende tinten witte verf verkocht die gemengd zijn met een andere kleur. Witte verf die gemengd is met een kleine hoeveelheid groene verf past bijvoorbeeld goed in een huis met veel planten.

 

Vaak wordt er bij witte verf onderscheid gemaakt tussen koele en warme tinten. De witte verf met een koele uitstraling is heel helder wit en geeft een zeer strakke uitstraling. Witte verf met een warme uitstraling is wat zachter en geeft meer sfeer. Met deze tint moet je wel opletten. Als je veel daglicht in je woning hebt kan de muur vaal overkomen. In dat geval kun je beter voor de iets hardere en koelere tinten wit kiezen.

 

Matte verf

 

Als je de juiste tint hebt gekozen, kun je ook nog tussen verf met een mat of glansend uiterlijk kiezen. Glansverf zal veel witter ogen dan matte verf. Een leuke optie voor je huis is om glans en mat te combineren. Je kan bijvoorbeeld je kozijnen in glansverf verven terwijl je de muren een matte kleur geeft. De kozijnen zullen er dan meer uitspringen, terwijl de muren voor een iets warmere sfeer zorgen. Matte verf zal oneffenheden in je muur tevens minder benadrukken dan glansverf. Een nadeel van matte verf is dat het een stuk gevoeliger is voor vuil. Het beste kun je dan kiezen voor een vuilafstotende matte verf zoals de Sikkens Alpha Rezisto Mat.

https://www.verf.nl/