Woning Ontwikkeling
Image default
Woning en Tuin

Je slaapkamer extra aandacht geven is geen overbodige luxe

De plek waar je ontspant en met name ’s nachts tot rust kunt komen is je slaapkamer. Een boek lezen of serie kijken, intieme spannende nachten beleven met een geliefde of slapen: de slaapkamer is een belangrijke ruimte in je huis. De inrichting van je slaapkamer is daarom essentieel. Richt je slaapkamer in naar jouw persoonlijke smaak, zodat je zeker weet dat je heerlijk tot rust kunt komen.

Thema, kleur en decoratie

Ben je voornemens om je bezig te houden met de (her)inrichting van je slaapkamer? Bepaal dan allereerst een thema. Zorg dat de stijl goed aansluit bij jouw wensen en voorkeuren. Een thema kan ervoor zorgen dat jij één bepaalde stijl hanteert, wat voor extra rust zorgt. Veelgebruikte thema’s in de slaapkamer zijn bijvoorbeeld een landelijke stijl, zwart-wit of de Scandinavische look. Laatstgenoemde stijl kenmerkt zich door minimalisme, lichte kleuren en het gebruik van veel natuurlijke materialen. Naast een thema is kleur ook erg belangrijk. Kleuren doen immers van alles met het menselijk brein. Kleur werkt in principe psychologisch. Zo staat blauw veelal voor kalmte en geel voor energie en stimulans. Zorg ervoor dat de kleuren goed samengaan met de stijl. Kleurtjes als grijs en bruin zijn somber en kun je beter mijden als het gaat om de slaapkamer. Wat veel mensen vergeten bij de inrichting van de slaapkamer is wanddecoratie. Er zijn allerlei soorten decoratie. Of je nu gaat voor een foto van jouw idool, een houten wereldkaart of sfeerverlichting aan jouw wand, zorg dat je het persoonlijk maakt. Foto’s van steden doen het vaak ook erg goed in de slaapkamer, evenals wereldkaarten. Zo zou een wereldkaart zwart wit uitstekend passen bij een zwart-wit stijl.

Soorten wanddecoratie voor in de slaapkamer

Naast een houten wereldkaart, een mooie foto van Madonna, boekenplanken of een wereldkaart zwart wit, zijn er allerlei uiteenlopende soorten wanddecoraties. Het gebruik van wanddecoratie kan jouw slaapkamer veel sfeer geven. Spiegels zijn altijd fijn en kun je vinden in verschillende afmetingen. Een klokje aan de muur staat ook leuk en is bovenal handig voor de lapzwansen onder ons. Maak van tevoren een plattegrond en schrijf op wat jij allemaal leuk zou vinden. Voor je het weet is jouw ideale slaapkamer een feit!

https://www.worldofart.nl/portfolio/wereldkaart-zwart-wit/