Woning Ontwikkeling
Image default
Sport

Jordan 1’s | waarom de hype?

Veel mensen kennen ze al. De wel bekende Jordan 1’s in alle kleuren en soorten. Of je nou voor een simpel rood met zwart design gaat, of toch in alle kleuren van de regenboog. Deze sneakers hebben het allemaal. Maar waarom zijn deze sneakers zo populair?

Teamwork makes a dreamwork

Veel bedrijven gebruiken de sportwereld om reclame te kunnen maken voor hun merk. Al helemaal als het ook om sportartikelen gaat. Nike heeft dit gedaan met de basketballer Michael Jordan. In 1984 stapte Michael over van het universiteitsteam North Carolina Tar Heels naar de Chicago Bulls. Toen besloot Nike om hem te sponsoren. Hij begon het nieuwe seizoen op de Nike Air Ship, en op basis daarvan werd de Air Jordan 1 ontworpen. Dit werd gedaan door Peter C. Moore. De eerste sneakers waren zwart met rood, een kleurencombinatie die je nu nog steeds erg vaak tegen komt. Langzaam aan kwamen er steeds meer ontwerpen bij. Het werd zo populair dat later zelfs het swoosh teken van Nike van de schoen af werd gehaald.

Met dure schoenen heb je meer geld?

Maar daar bleef he niet bij, de sneaker is door de jaren heen nog populairder geworden. Mede door de samenwerking met verschillende merken. Je hebt bijvoorbeeld de Jordan 1 x Dior, of de Jordan 1 x Off-White. Allemaal erg dure merken als je het mij vraagt, maar waarom is juist dit nou zo aantrekkelijk voor de koper? Dat is simpel. Je kan normale grijze Jordan 1’s naast een paar grijze Jordan 1 x Dior zetten, het enige verschil tussen deze schoenen is het merkje wat er in is geborduurd. Maar toch zou meerendeel van de mensen voor de Dior versie gaan. Dit komt omdat mensen, vooral jongeren, erg merkgebonden kunnen zijn. Mogelijk om te laten zien hoe veel geld ze te besteden hebben. Maar vaak ook omdat het er speciaal en ongewoon uitziet. Want ja, waar koop je nou zo iets? En ook dat is eigenlijk heel makkelijk. Als je door de stad loopt is het inderdaad erg moeilijk om dit specifieke design te vinden. Maar heb je al eens online gekeken? Ze staan over het hele internet! weet je dat ook weer.

Blijvende trend

Dan blijft alleen nog de vraag, zijn deze schoenen echt wel mijn geld waard? of is het een tijdelijke trend en trek ik ze na een paar maanden toch niet meer aan. Deze sneaker bestaat dus al een hele lange tijd, en momenteel zijn ze inderdaad hotter dan ooit te voren. Maar de Jordan’s blijven zich steeds uitbreiden, waardoor je de trend elke keer weer terug ziet komen. Wat mij betreft is deze trend dus hartstikke tijdloos, en zeker je geld waard.