Woning Ontwikkeling
Image default
Auto's en Motoren

Kan ik nog wel rijlessen volgen tijdens corona bij mijn rijschool in Hilvarenbeek?

Deze vraag zien we steeds vaker voorbij komen. Het antwoord hierop is eigenlijk vrij kort: ja. Toch zijn er wel beperkingen. Rijlessen kun je in principe gewoon blijven volgen. Veel rijscholen kiezen ervoor om een mondkapje tijdens de rijles te verplichten. Zo blijft zowel de leerling als de begeleider redelijk beschermt. Het mondkapje zorgt ervoor dat het wel iets moeilijk wordt om een rijles te volgen. Het mondkapje zorgt ervoor dat je moeilijker adem kunt krijgen. Daarnaast kan het mondkapje je je zicht een beetje belemmeren. Zorg ervoor dat je hier geen last van hebt. Je dient namelijk ten alle tijden voldoende zicht te hebben.

Geen examens tot 9 februari

Een tweede punt van aandacht is dat je zeker tot 9 februari niet op examen kunt gaan. Dit geldt voor de tussentijdse toets, het theoretisch examen en het uiteindelijke praktijkexamen. Het Centraal Bureau voor de rijvaardigheid heeft al deze onderdelen geschrapt vanwege corona. Wanneer je dus net begint met rijlessen bij jouw rijschool in Hilvarenbeek is dit geen enkel probleem. Ben je echter al wat verder gevorderd met je rijlessen bij de rijschool in Hilvarenbeek dan is het wel een probleem. Je komt op een punt dat klaar bent voor het examen maar dit niet kan worden afgelegd. Je moet dan dus afwachten.

Uitgestelde examens hebben voorrang

Bovendien zullen de uitgestelde examens eerst worden afgenomen. Het gaat hier dus om de mensen die al een examen hadden gepland maar door de nieuwe maatregelen werd deze afgezegd. Wel zo netjes om deze mensen al eerste de kans te geven om het examen alsnog af te leggen.

https://rijschoolwaalwijk.nl/rijschool-hilvarenbeek/