Woning Ontwikkeling
Image default
Dienstverlening

Let hierop bij de inrichting van je tuinkantoor!

Een eigen tuinkantoor kan vast en zeker een meerwaarde betekenen voor je productiviteit en focus. Het is dan wel belangrijk dat je bij de inrichting van dit kantoor op een aantal zaken let.

Welke tips moet je onthouden als je je tuinkantoor wilt inrichten? En hoe kan je ervoor zorgen dat jouw tuinkantoor van bij My Home Office écht bijdraagt aan je productiviteit? Lees snel verder voor meer info!

3 Tips bij de inrichting van je tuinkantoor van My Home Office

Heb je een tuinkantoor laten bouwen bij je woning via My Home Office om je nog beter op je werk te concentreren? Goed idee! Hieronder alvast enkele tips om de inrichting van je nieuwe werkruimte een niveau hoger te nemen:

 

1. Kies voor eenvoud

Ten eerste is het een goed idee om bij de inrichting van je My Home Office tuinkantoor vooral eenvoud als prioriteit te nemen. Hoe eenvoudiger en overzichtelijker je werkruimte is ingericht, hoe gemakkelijker het zal zijn om je te concentreren op je werk.

Kies bijvoorbeeld voor een enkel kleurenpalet en meubels die strak ogen, zonder al te veel felle kleuren. Natuurlijk kan je altijd een blikvanger in je kantoor verwerken, maar beperk dat tot een minimum. Het resultaat is dat de inrichting van je kantoor écht bijdraagt aan je workflow.

2. Breng wat natuur in je werkruimte

Aan de andere kant kan je het in je werkruimte natuurlijk meteen wat leuker en rustiger maken door wat natuur in het kantoor te verwerken. Er zijn ongelofelijk veel manieren waarop je dat kunt doen: van groene plantjes op de vensterbank tot wall-art in natuurlijke kleuren of zelfs meubilair dat uit natuurlijke materialen bestaan, alles kan.

Je zal versteld staan van het effect van meer natuurlijke elementen in je kantoor op je productiviteit én mentale rust. Daarbij passen dergelijke accessoires ook heel goed bij zowat elke stijl, of je nu industrieel of modern verkiest!

3. Zorg voor overzicht in je kantoor

Ten slotte is het bij de inrichting van je My Home Office tuinkantoor natuurlijk vooral belangrijk dat je duidelijk zicht hebt op je papieren, documenten, voorzieningen en meer. Denk maar aan facturen, maar ook bijvoorbeeld balpennen en andere zaken die je dagelijks nodig hebt en gebruikt.

Een van de beste manieren om voor meer orde te zorgen? Labelen en een vaste opslagplaats gebruiken voor al je spullen! Hou bijvoorbeeld alle belangrijke documenten bij in een ladekast met verschillende compartimenten. Als alles een vaste plaats heeft en je niet zomaar spullen laat rondslingeren, dan zal dat je productiviteit alleen maar ten goede komen.

Kies voor een tuinkantoor als werkruimte thuis

Steeds meer mensen kiezen voor een tuinkantoor als alternatief voor een gewoon kantoor in huis. Gebruik je bovenstaande tips om de inrichting goed te doen? Dan heb je voor je het weet je eigen prachtige, functionele kantoor in de tuin!