Woning Ontwikkeling
Image default
Woning en Tuin

Maak van je tuin een vogelparadijs

Het voeren van vogels in je tuin is niet alleen een geweldige manier om van de natuur te genieten, maar het helpt ook om onze gevederde vrienden te ondersteunen en hun leefomgeving te verbeteren. Hieronder vind je enkele tips en trucs om de beste voedingsmiddelen en voerders te kiezen om vogels naar je tuin te lokken en ze te voeden.

Voedingsmiddelen voor vogels

Zaden zijn de belangrijkste bron van voeding voor de meeste vogelsoorten. Zorg ervoor dat je een mix van verschillende zaden aanbiedt om een ​​breed scala aan vogelsoorten naar je tuin te lokken. Kies voor zaden van hoge kwaliteit om ervoor te zorgen dat ze vrij zijn van onzuiverheden die schadelijk kunnen zijn voor vogels. Enkele veelvoorkomende soorten zaden die geschikt zijn voor vogels zijn zonnebloempitten, hennepzaad, nigerzaad, maïs, tarwe en gierst.

Fruit is een ander geweldig voedingsmiddel voor vogels. Appels, bessen en druiven zijn allemaal geschikt voor vogels. Snijd het fruit in kleine stukjes en leg het op een voederplateau om vogels aan te trekken.

Insecten en meelwormen zijn rijk aan eiwitten en zijn een essentieel onderdeel van het dieet van veel vogelsoorten, vooral voor jonge vogels. Je kunt gedroogde insecten of meelwormen kopen in een dierenwinkel en deze aanbieden in een speciale voederbak.

Voeders voor vogels

Er zijn veel verschillende soorten vogelvoeders op de markt. Een voederhuisje is een populaire keuze omdat het beschutting biedt aan vogels terwijl ze eten. Zorg ervoor dat het voederhuisje groot genoeg is voor verschillende vogelsoorten en kies voor een model dat gemakkelijk schoon te maken is.

Een voederplateau is een eenvoudige manier om vogels te voeren en is geschikt voor zowel zaden als fruit. Plaats het voederplateau op een plek waar vogels veilig kunnen eten zonder gestoord te worden door roofdieren.

Een voederbal biedt ook een leuke en creatieve manier om vogels te voeren. Vul de bal met zaden en hang hem op een beschutte plek op, zodat vogels er veilig van kunnen eten. Bekijk alle voederballen op onlineplantenshop.nl.

Tips voor het voeren van vogels:

Zorg ervoor dat je de voederplaatsen regelmatig schoonmaakt om ziektes te voorkomen en om het voeder fris te houden.

Plaats de voeders op een veilige plek, weg van ramen en buiten het bereik van katten.

Zorg voor een regelmatige toevoer van vers water, vooral in de zomer.

Variëren in voedingsmiddelen en voeders, om verschillende soorten vogels naar je tuin te lokken.