Woning Ontwikkeling
Image default
Woning en Tuin

Meer ruimte in je woning?

Wil je meer woonruimte, dan zijn er een aantal dingen die je kan doen. Sommige dingen kan je zo uitvoeren, andere hebben wat meer voet in de aarde. Creëer je bijvoorbeeld meer ruimte in je woning door dingen te verplaatsen of op te ruimen of ga je voor grof geschut en bouw je een aanbouw?

Ontspullen

Gemiddeld worden 50% van de spullen in een woning niet gebruikt. Dat betekent ook dat de ruimte die die spullen innemen veel beter gebruikt kan worden. Als je jouw huis goed opruimt, dan heb je veel meer ruimte voor andere dingen. Je huis oogt groter, maar ook rustiger en dat zorgt er weer voor dat jezelf ook rustiger wordt. Ontspullen is dus goed voor de ruimte, maar ook voor je hoofd. Als je goed opgeruimd hebt en je bent veel spullen kwijt, dan kan je op die plekken spullen zetten die je niet vaak, maar wel eens gebruikt. Zo komt er veel ruimte vrij. Als je minder spullen in huis hebt, koop je ook minder snel nieuwe spullen waardoor je huis netter blijft.

Verbouwen

Wil je niet ontspullen of echt veel meer ruimte, dan is een aanbouw natuurlijk ideaal. Een stuk duurder dan spullen wegdoen natuurlijk, maar het geeft wel erg veel extra woongenot. Daarnaast is het een mooi moment om het raam en de achterdeur te vervangen voor schuifdeuren die je in de zomer lekker open kan zetten. Als je een aanbouw wil, dan laat je dit waarschijnlijk uitvoeren door een aannemer. Die regelt wellicht alles, maar toch kan je best wel wat geld besparen.

Besparen op de verbouwing

Sommige dingen kan je prima zelf, zoals slopen of een gat graven voor de fundering. Dit bespaart een hoop uren voor de aannemer en geld voor jou. Maar ook scheelt het vaak flink als je zelf een puincontainer huurt. Vaak rekenen aannemers een extra bedrag als zij het regelen. Sommige rekenen een vaste prijs per container. Een puincontainer is een van de voordeligste containers, waardoor je dus snel te veel betaalt. Het kan ook zijn dat de aannemer een bouw- en sloopafval container huurt, omdat dat makkelijk voor hem/haar is. Hier mag alles in, dus hoeft er niet gesorteerd te worden. Als je een muurtje sloopt, dan is het voornamelijk puin en meestal maar een beetje hout of metaal. Als je dat apart houdt, dan heb je genoeg aan een container voor puin. Dat scheelt zo een paar honderd euro.

https://www.wastenet.nl