Woning Ontwikkeling
Image default
Bedrijven

Meer ruimte maken in je huis

Het kan zijn dat je tijdens een lange periode verplicht thuisblijven (zoals tijdens een lockdown) he-le-maal gek aan het worden bent. Niet alleen zie je misschien te weinig mensen om jezelf wat sociale voldoening te geven, ook kan het zijn dat je in een heel beperkte ruimte leeft. Deze problemen kunnen voor iedereen anders aanvoelen. Een student heeft wel hun “familie” in een studentenhuis, maar weinig tot geen ruimte om te leven. Sommige studentenkamers kunnen daardoor al snel als een cel aanvoelen. Een alleenstaande in een ééngezinswoning heeft wel ruimte maar misschien weinig sociale contacten, waardoor het als een leeg kasteel aan voelt. Wat je situatie ook is, hieronder een paar tips voor als je maar weinig ruimte hebt en helemaal gek aan het worden bent.

Licht, licht, licht

De verleiding om ’s ochtends de gordijnen dicht te laten kan wel eens groot zijn. Vooral als je leven is verplaatst naar een digitale locatie en je elke keer vanuit je bed achter je laptop kruipt, dan kan dit niet meevallen. Toch is het belangrijk om zoveel mogelijk natuurlijk licht in je huis binnen te laten. Dit doet veel meer goeds voor je hersenen dan je doorhebt. Daarnaast kun je natuurlijk naar buiten om licht op te vangen zodat het thuis wat welkom voelt elke keer als je terugkomt. Als je dit wilt moet je wel zorgen dat je het in je ritme inbouwt en jezelf ook echt naar buiten sleept.

Glazen schuifwand

Er zijn ook een hoop mensen die de neiging hebben om te gaan verbouwen omdat ze bijvoorbeeld niet op vakantie kunnen gaan. Daar is helemaal niets mis mee, maar misschien kun je dan het eerder genoemde licht of een uitbouw erin meenemen. Zo werkt een glazen schuifwand heel goed voor de ruimtelijkheid. Hierdoor valt er veel meer licht van buiten naar binnen. Geen ruimte of tuin voor een glazen schuifwand? Misschien kun je dan binnen iets openbreken of doortrekken.

Opruimen

Heb je de mogelijkheden niet om meer fysieke ruimte te maken? Dan kun je het beste beginnen met opruimen en spullen wegdoen. Het meeste maken van je ruimte doe je niet door deze helemaal vol te zetten met dingen die je niet nodig hebt. Breng het oud papier weg, ruim lege flessen op, doe al die plastic zakken bij elkaar. Zorg dat je alleen nog maar dingen hebt die je nodig hebt, en verkoop de rest misschien zelfs. Zo zorg je ervoor dat je huis weer ademt.

https://degoedkoopsteveranda.nl/glazen-schuifwand/

Gerelateerde artikelen

Neem een kijkje in de wereld van de jaloezie├źn

Friends of Hue schakelaar

Manieren om te handelen met Ripple