Woning Ontwikkeling
Image default
Meubels

Mooie tafels voor in je kantoorruimte

Als ZZP’er of ondernemer heb je misschien recentelijk besloten om een kantoorruimte te huren in plaats van vanuit huis te werken. Sommige kantoorruimtes worden verhuurd inclusief meubilair, terwijl andere nog moeten worden ingericht. In dat geval moet je op zoek naar een geschikt bureau of tafel waar jij en eventuele medewerkers aan kunnen werken. In dit artikel vind je meer informatie over welke tafels goed passen in een kantoorruimte. Als je online alvast wat inspiratie wilt opdoen en je houdt van een industriële inrichting, kun je bijvoorbeeld eens zoeken op tafel steigerhout. Lees verder!

Het materiaal van de tafel

Als je een tafel gaat uitkiezen voor in je kantoorruimte is het goed om na te denken over welk materiaal je graag zou willen hebben voor je tafel. In welke stijl zou je je kantoorruimte willen inrichten en welke materialen passen hierbij? Ga je bijvoorbeeld voor een industriële inrichting dan is een eikenhouten tafel met een stalen frame misschien iets voor jou. Voor inspiratie kun je online voorbeelden zoeken van eiken tafels om te zien welke tafels jij het mooist vindt. Je kunt tegenwoordig natuurlijk ook heel makkelijk online je tafel bestellen. Deze wordt dan afgeleverd in je kantoorruimte. Als extra service bieden veel bedrijven aan om de tafel ook nog in elkaar te zetten. HIer zijn dan meestal wel extra kosten aan verbonden. 

Het formaat van de tafel

Als je een tafel voor je kantoorruimte gaat aanschaffen, meet dan van te voren goed de ruimte waar de tafel moet komen te staan op. Zo weet je precies hoe groot je tafel kan zijn en weet je zeker zeker dat hij straks mooi in de ruimte past. Het zou zonde zijn als de tafel bijvoorbeeld te groot is voor de ruimte waardoor je er niet goed omheen kunt zitten. Aan de andere kant is een te kleine tafel ook zonde omdat je dan niet optimaal gebruik maakt van de ruimte die je hebt. 

De vorm van de tafel

Let bij het aanschaffen van een tafel ook op de vorm die het beste past bij de ruimte. Een ronde tafel is bijvoorbeeld handig in een vierkante ruimte, terwijl een rechthoekige tafel beter geschikt is als je er met meerdere mensen tegelijk aan wilt werken. Een ovale tafel is ideaal voor bijvoorbeeld vergaderingen, omdat je niet recht tegenover elkaar hoeft te zitten en daardoor voelt het minder afstandelijk tussen jou en je gesprekspartner.