Woning Ontwikkeling
Image default
Bedrijven

Neem een kijkje in de wereld van de jaloezieën

Er zijn zoveel verschillende soorten raamdecoratie, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. In deze blog lees je alles over de jaloezieën, voordelen, functies en verschillen. Jaloezieën zijn hele diverse en speelse raamdecoratie, daarnaast hebben ze een chique en luxe uitstraling. De jaloezieën zijn beschikbaar in verschillende materialen zoals pvc, hout en aluminium. Je kunt de horizontale lamellen eenvoudig kantelen, hierdoor kun je makkelijk spelen met je lichtinval en privacy. Alle jaloezieën zijn eenvoudig schoon te maken en te onderhouden door ze af en toe af te nemen met een vochtige doek of plumeau.

 

Jaloezieën van pvc

De pvc jaloezieën hebben diverse voordelen. Ze zijn al een lange tijd erg populair vanwege de onderhoudsvriendelijkheid en privacy die ze bieden. Pvc jaloezieën bestaan van kunststof, hierdoor zijn ze vochtbestendig en passen ze goed thuis in de keuken. Ook zijn ze bestendig tegen warme tempraturen, dit zorgt ervoor dat ze niet gaan kromtrekken en ook niet gaan uitzetten. Dankzij de houtnerf die je aan je pvc jaloezieën kan laten toevoegen krijgen ze een echte houtlook.

 

De aluminium jaloezieën

De aluminium jaloezieën zijn net als de pvc jaloezieën vochtbestendig. Met deze jaloezieën creëer je een luxe en strakke stijl in huis. Deze raamdecoratie komt vaak voor bij moderne huizen of interieur indelingen. Over het algemeen worden deze gebruikt in de woonkamer of keuken. Door de jaloezieën te kantelen kun je zelf bepalen hoeveel licht erbinnen komt en hoeveel zicht je naar buiten hebt.

 

Houten jaloezieën

Om een echte chique en klassieke uitstraling te creëren dan zijn houten jaloezieën de ideale oplossing. Deze geven je interieur een chic beeld en zijn prachtig om te zien. De houten jaloezieën zijn niet zoals die van pvc en aluminium vochtbestendig dus worden afgeraden in de keuken. Op kantoor of in je woonkamer zijn ze wel ideaal. Het is belangrijk dat je tijdens het werken natuurlijklicht in je kamer hebt schijnen. Doormiddel van jaloezieën kun je niet makkelijk bepalen door ze horizontale lamellen te kantelen.

 

Verticale lamellen

Ook de verticale lamellen geven een mooi en luxe beeld. Deze kun je 180 graden draaien waardoor je met je lichtinval en zonnestralen kunt spelen. Ze zijn erg veelzijdig en stijlvol, ook worden ze steeds populairder en moderner. De meeste lamellen zijn beschikbaar in een kunststof en polyester variant.