Woning Ontwikkeling
Image default
Woningen

Ontdek met een dakscan of zonnepanelen voor jou geschikt zijn

Je hoort vaak dat een dakscan voor zonnepanelen je alle antwoorden geeft die je nodig hebt. Zo weet je direct wat je met jouw dak kunt en hoeveel dit je kan opleveren. Wat het precies is en hoe het werkt, is voor veel mensen niet duidelijk. In dit artikel kan je leren wat er dan precies gedaan wordt en hoe je daarvan kan profiteren. Het is namelijk belangrijk om wel eerst de dakscan te doen. Je brengt daarmee je dak in kaart. Alle factoren die van invloed worden meegenomen. 

Wat zijn de mogelijkheden?

Het doen van de dakscan helpt je om te bepalen wat de mogelijkheden eigenlijk zijn. Je kan samen met de adviseur kijken welke soorten panelen op je dak kunnen. Ook is te zien hoe deze geïnstalleerd kunnen worden. Daarbij is direct ook te bekijken wat er nodig is met het oog op zaken zoals aansluitingen en omvormers. Door een dakscan te laten doen is te zorgen dat snel en zonder kosten inzicht wordt geboden in alles wat met het dak gedaan kan worden. Dit kan van grote waarde zijn wanneer je beslissingen over zonnepanelen moet nemen.

Voor welke daken zijn zonnepanelen geschikt?

Het werken met een dakscan kan bijna voor iedereen van waarde zijn. Vooral de zes daken die het meest voorkomen kunnen goed bekeken worden op deze manier. Het gaat dan bijvoorbeeld om het zadeldak. De omgekeerde V is veel gebruikt in Nederland. Wat het ook belangrijk maakt om goed te bekijken of je er goede ruimte voor zonnepanelen op hebt. De juiste hoek is bijvoorbeeld essentieel. Ook platte daken komen veel voor in Nederland. De scan moet hier natuurlijk andere zaken uitwijzen, bijvoorbeeld met het oog op de installatie en welke materialen daarvoor nodig zijn.

Andere soorten daken

Er zijn natuurlijk ook andere soorten daken waarvan je wilt weten wat je ermee kunt als het om zonnepanelen gaat. Ook daar kan je dankzij een dakscan veel wijzer over worden. Denk dan bijvoorbeeld aan het schilddak. Dit wordt als een variant op het zadeldak gezien. Daarom is een scan ook van waarde om te bekijken wat er mogelijk is. Dat geldt ook voor een lessenaarsdak, dat inderdaad de vorm van een lessenaar heeft. Er zijn nog heel veel andere vormen van daken die in Nederland voorkomen. Ook daarvoor kan je voordeel hebben van het doen van dakscans.