Woning Ontwikkeling
Image default
Woning en Tuin

Ook in Assen advies van een makelaar

Ben jij bezig met het verkopen van je huis? Of wil je juist een huis gaan kopen in Assen? Dan is het handig om het advies van een ervaren makelaar in Assen in te winnen. Dit is namelijk een flinke klus en er komt veel bij kijken. Maar een makelaar in Assen is gespecialiseerd in het bemiddelen bij een koop of verkoop van vastgoed. Daarnaast kunnen ze ook van pas komen bij het verhuur van een pand of een taxatie hiervan. Wil jij dus je huis verkopen in Assen, laten taxeren of wil je er daar juist een kopen? Huur dan een makelaar in.

De geschiedenis van de makelaar

Het eerste bewijs in Nederland van het beroep makelaar komt uit 1284. Dit waren toen al tussenpersonen die kooplieden met elkaar in contact brachten. Dit ging dan over de verkoop van bijvoorbeeld schepen, textiel, meubels, etenswaren en andere bezittingen. Tegenwoordig denk je bij makelaars aan mensen die zich bezighouden met ontroerend goed. Daarnaast krijg je de laatste tijd ook steeds meer internetmakelaars. Deze zijn weliswaar goedkoper, maar vaak doen ze dan ook niet heel veel. Misschien dat ze alleen het huis verkopen op hun eigen website, de rest zul je zelf moeten doen. Wil je toch gebruik maken van een internetmakelaar, zorg er dan voor dat ze zijn aangesloten bij de NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars). Voor het echte en goede werk van een makelaar heb je een professional zitten in Assen.

Vakbekwame makelaar in Assen

Je weet zeker dat je met een goede makelaar te maken hebt in Assen omdat deze en zijn/haar collega’s allemaal een diploma of een certificaat hebben behaald. Door een opleiding te volgen krijg je in elk geval de benodigde kennis binnen en dat kun je dus met dat papiertje laten zien. Het complete aanbod vindt u op Makelaardijexcellent.nl