Woning Ontwikkeling
Image default
Bedrijven

Op zoek naar de juiste lamp voor op kantoor of in de werkplaats

Bent u nog niet overgestapt op LED kantoorverlichting? Ons advies is daar niet te lang mee te wachten. Niet alleen zult u veel geld besparen -de energienota gaat flink omlaag- ook zal de productiviteit van de werknemers stijgen. Het is wel belangrijk dat u de juiste lampen uitkiest. Zo vraagt een fabriek om andere led’s dan een winkel. Goede lampen voor in een showroom, zijn niet perse geschikt voor kantoorgebouwen. Van oudsher worden op allerlei werkplekken Tl-buizen opgehangen die fel licht geven. Koud licht wordt dit wel genoemd. Hoe lager de  Kelvin-waarde van een lamp (= de kleurtemperatuur) hoe warmer het licht. 3000 tot 5500K is passend voor kantoren. Hierbij komt 5500K in de buurt van daglicht. In de loungehoek, de kantine en de receptie voldoen 2700K lampen.

Over werkplaatsverlichting kunnen we onder meer het volgende melden. De meeste werkplaatsen hebben niet veel en / of kleine ramen. Er komt weinig zonlicht naar binnen. Ledlampen met een kleurtemperatuur van 6500K zorgen voor goed zicht en veilige werkomstandigheden. Dit is een algemene vuistregel. Aangezien geen enkele loods / hal / fabriek hetzelfde is, moet er een lichtplan opgesteld worden. Hierbij wordt gekeken naar specifieke omstandigheden als het aantal vierkante meters, de hoogte van het plafond, verschillende werkplekken in de ruimte en het soort werk dat daar gedaan wordt. Aan de hand van deze gegevens wordt gekozen voor bepaalde led’s. Alle lampen moeten sowieso voldoen aan de NED 12464-norm. Dit is de Europese maatstaf voor binnenverlichting. De behoefte aan visueel comfort en visuele prestatie van mensen met een normaal gezichtsvermogen zijn hierbij belangrijke uitgangspunten.

Bent u naar aanleiding van het bovenstaande nieuwsgierig geworden naar ledverlichting. Led Design Holland is een bedrijf dat u nog veel meer kan vertellen. Deze firma geldt als led-expert. De medewerkers hebben jarenlange ervaring in adviseren over en installeren van ledlampen. U kunt LDH benaderen via 076 – 888 33 00 of info@leddesignholland.nl.

https://www.leddesignholland.nl