Woning Ontwikkeling
Image default
Woning en Tuin

Opstal- en Inboedelverzekering; waar is dat voor?

Wil je er zeker van zijn dat je huis en alles dat bij je huis hoort goed is verzekerd? Dan heb je een Opstal- en Inboedelverzekering nodig. Er bestaat veel verwarring tussen de twee verzekeringen. Toch zijn ze behoorlijk verschillend van elkaar. Daarnaast gaan de twee verzekeringen wel hand in hand met elkaar. Vaak kiest men er dan ook voor om beide verzekeringen af te sluiten zodat alle spullen in huis verzekerd zijn tegen schade, maar ook het huis zelf. Daarom is het vooral als je een huis gekocht hebt een goed idee om zowel een opstal- als inboedelverzekering te nemen, terwijl je met een gehuurd huis, alleen zelf voor een inboedelverzekering hoeft te zorgen. Hier lees je er meer over.

Wat is een Inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering is een verzekering die je afsluit om alle spullen in je huis te verzekeren. Ongelukjes gebeuren nou eenmaal en het zou zonde zijn als de net nieuwe bank in huis, geheel zelf vergoed moet worden. Daarom sluit je een Inboedelverzekering af die de schade dekt als er een ongeluk gebeurd met spullen in huis. Bij spullen die verzekerd zijn binnen de inboedelverzekering kun je denken aan; het bankstel, je TV of de keukentafel. Zodra de inboedelverzekering geregeld is, hoef jij je geen zorgen meer te maken over spullen die stuk gaan in huis.

Wat is een Opstalverzekering?

Daarnaast is er ook nog een Opstalverzekering. Met een opstalverzekering kun jij je huis “de stenen” dekken tegen schade. Je zou denken dat een huis geen schade kan oplopen, maar ook daarmee bestaan ongelukken. Denk hierbij aan een boom dat omvalt, of een auto dat per ongeluk bij je huis naar binnen rijdt. Het hoeft natuurlijk niet te gebeuren, maar het is wel fijn als de verzekering ook die schade dekt.  Tevens is het ook belangrijk om te weten dat je in principe alleen een opstalverzekering nodig hebt als je een eigen woning bezit. Bij een gehuurde woning is een opstalverzekering vaak al geregeld via de verhuurder.

Opstal- en inboedelverzekering van overstappen.nl

Een opstalverzekering via Overstappen.nl is dus zeker een goed idee als je een huis gekocht hebt. Daarnaast is een inboedelverzekering via Overstappen.nl altijd verstandig. Hierbij maakt het niet uit of je een huis huurt of hebt gekocht. Via overstappen.nl kun je gemakkelijk een inboedelverzekering en/of Opstalverzekering afsluiten en direct de laagste prijs vergelijken. Zo heb je zonder moeite de beste opstal- en inboedelverzekering geregeld en hoef je daarvoor niet de hoofdprijs te betalen.