Woning Ontwikkeling
Image default
Aanbiedingen

Plaatsen van een deurbeslag online

Bij het plaatsen van een deurbeslag van Weijntjes is het belangrijk om met meerdere factoren rekening mee te houden. 

Het egaliseren van de vloer is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat uw deuren gelijkmatig hangen. Een oneffen vloer kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat een kant van de deur over de vloer sleept. Dit kan de vloer en de deur beschadigen.

Controleer de vloer door een niveau op de vloer te laten rusten bij de deuropening. Als de vloer niet waterpas is, moet je de onderkant van een van de stijlen afsnijden om de deur gelijkmatig te laten hangen.

Gebruik shims om het niveau te stutten totdat het waterpas wordt. Shims zijn kleine stukjes gebogen hout die zijn ontworpen om u te helpen een deur gelijkmatig en loodrecht op te hangen.

Zodra u de deur waterpas hebt gemaakt met een vulstuk, meet u de hoogte van het vulstuk en snijdt u die maat af vanaf de deurpost aan de andere kant. Hierdoor kan de deur recht hangen. Doe dit heel zorgvuldig.

Uiteindelijk moet u uw nieuwe deur en kozijn in de opening testen en bevestigen. Dit kan een lastig proces zijn als je alleen werkt. Het toevoegen van tijdelijke blokken langs de deurstijlen kan de montage en installatie veel gemakkelijker maken.

Knip of zoek vijf rechthoeken van ongeveer 4-5 inch lang en breed en ongeveer 1/2 inch breed. Spijker twee aan de scharnierzijde en drie aan de grendelzijde van de stijl. Vermijd het blokkeren van de scharniergebieden, omdat u die gebieden nodig hebt om shims toe te voegen.

Als u een voorhangende deur installeert, compleet met een frame en een behuizing, wilt u misschien de tijdelijke blokken vermijden, omdat deze zichtbare gaten achterlaten. Vraag ook een vriend, familielid of buurman om u te helpen de deur op zijn plaats te houden terwijl u deze installeert.