Woning Ontwikkeling
Image default
Aanbiedingen

Redenen waarom je een vleermuiskast zou moet kopen

Vleermuizen zijn kwetsbare dieren en ze krijgen het steeds lastiger door de urbanisatie. Doordat er steeds meer huizen worden gebouwd en er steeds minder groen in Nederland is, kunnen de vleermuizen geen geschikte woonruimte vinden waar ze zich voort kunnen planten. Vleermuizen krijgen maar een jong per jaar en daardoor bestaat er de kans dat ze uit sterven als ze geen ruimte hebben om zich voort te planten. Ook een geschikte plek vinden voor de winterslaap wordt hierdoor steeds lastiger. Ben je benieuwd waarom vleermuizen belangrijk zijn voor onze samenleving? Lees dan verder!

Bestuiving 

Vleermuizen hele bijzondere dieren. Wat de meeste mensen niet weten is dat ze belangrijk zijn voor het produceren van vruchten. Vleermuizen bestuiven namelijk bloemen en planten, net zoals bijen. Daarnaast verspreid de vleermuis de zaden van deze planten, waardoor de planten op andere plekken kunnen groeien. 

Insecten 

Naast het bestuiven van bloemen en planten, houdt een vleermuis insectenpopulaties in bedwang. Als je last hebt van veel muggen rondom het huis in de zomer, kan dat verholpen worden door een vleermuiskast in de tuin op te hangen. Een vleermuis eet ’s nachts namelijk heel veel muggen op. Het voordeel is dat er daardoor veel minder bestrijdingsmiddelen gebruikt hoeven te worden. 

Bestel de vleermuiskast online! 

Nu je weet waarom de vleermuizen het lastig hebben en waarom ze zo belangrijk zijn, is het tijd om jouw steentje bij te dragen. Met een vleermuiskast kun je een veilige woonruimte bieden aan vleermuizen, waar ze zich voort kunnen planten en de winterslaap kunnen houden. Wil je graag een vleermuiskast online bestellen? Neem dan een kijkje op de website van Vogelhuisjes.nl en ontdek het aanbod. Heb je een vraag over de vleermuiskast? Neem dan contact op met een medewerker van Vogelhuisjes.nl en laat je helpen!

https://www.vogelhuisjes.nl/