Woning Ontwikkeling
Image default
Woning en Tuin

Rioolservice in Bergen op Zoom inschakelen: wanneer en waarom

Heb je met spoed een rioolservice nodig? Dan kan ben je bij Goossens rioolservice Bergen op Zoom aan het juiste adres. Een rioolservice verricht naast spoedgevallen nog veel meer werkzaamheden die zeer nuttig kunnen zijn. Ben je benieuwd naar wat een rioolservice nog meer doet? Lees dan verder.

Camera inspectie van het riool

Met een inspectie van het riool kunnen vervelende problemen zoals lekkages voorkomen worden. Een inspectie kan aangevraagd worden wanneer er bijvoorbeeld een vieze lucht in huis hangt. De rioolservice zal met een speciale camera de leidingen controleren. Hiermee kan de conditie van de leidingen vastgesteld worden. Om de oorzaak van de rioollucht te achterhalen kan er ook gebruik gemaakt worden van een speciale rookmachine. Wanneer de problemen vastgesteld zijn, zal de rioolservice een plan bedenken om de problemen op te lossen. Dit vergt bijvoorbeeld een reparatie of vervanging van een leiding.

Riolering aanleggen of vervangen

Wanneer de afvoer niet meer optimaal werkt, zijn delen van het riool misschien toe aan vervanging. Dit gebeurt vooral bij een verouderde riolering. Er komen dan bijvoorbeeld sneller scheuren in de leidingen waardoor het systeem niet meer goed werkt. Je zal dit merken doordat er sneller verstoppingen of lekkages ontstaan. Een rioolservice kan een nieuwe riolering aanleggen of delen van de riolering vervangen of repareren. Hierna heb je vaak jarenlang geen last meer van rioleringsproblemen.

Lekkages en verstoppingen

Een verstopt riool kan leiden tot lekkages en water dat overstroomd. Ook loopt het water niet meer goed weg in de afvoer of bij de wc. Een rioolservice kan een verstopping meestal snel verhelpen. Niet alleen ontstoppen zij de leidingen, maar er wordt ook gekeken naar de oorzaken van het probleem. Als de verstopping opgelost is, kan je weer gebruik maken van de afvoer zoals normaal.

Periodiek reinigingen

Een rioolservice kan een riool ook preventief reinigen. De leidingen worden dan volledig schoongemaakt en aanwezige ophopingen worden verwijderd. De afvoer zal hierdoor optimaal blijven werken. Ook is dit een slimme zet om verstoppingen te voorkomen in de toekomst. Een periodieke reiniging wordt vooral aangeraden voor bedrijven. Vooral bij bedrijven zoals horecabedrijven kunnen er snel ophopingen in de leidingen ontstaan. Om schade te voorkomen, zal de riolering dus regelmatig gereinigd moeten worden.