Woning Ontwikkeling
Image default
Woning en Tuin

Schimmel in je huis laten verwijderen door een professional

Elk huis heeft wel eens last van schimmel. Dit is heel erg vervelend omdat het vrij moeilijk weg te halen is. Daarom kun je hiervoor een professional inhuren die dit zo voor je heeft gedaan. Dit wordt namelijk steeds vaker gedaan omdat mensen vaak niet weten waar ze moeten beginnen.
Maar wat is schimmel eigenlijk, en waar komt het vandaan?

Wat is schimmel?

Schimmels zijn hele kleine organismen die heel erg dicht op elkaar zitten. Ze zijn zelfs zo klein dat je ze alleen onder een microscoop kunt zien. Dus op de schimmelplek in huis zitten waarschijnlijk miljarden van dit soort kleine beestjes te krioelen. Niet zo fijn natuurlijk.

Hoe ontstaat schimmel in je huis?

Schimmel in je huis ontstaan doordat de warme lucht naar boven stijgt wat waterdamp met zich meebrengt. Schimmels overleven het best op warme en vochtige plekjes. Ideaal dus voor de schimmels. Maar als je huis goed geventileerd is, is de kans dat de schimmel snel weer weg gaat heel erg groot. Dit is echter niet in alle huizen zo. Sommige huizen zijn namelijk niet goed geventileerd op de plekken waar dat wel zou moeten. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer waar het vaakst schimmel wordt aangetroffen. Het zorgen voor goede ventilatie zal dus al veel van de schimmel weghalen.

Hoe laat je het verwijderen door een professional?

Schimmel laten verwijderen is niet alleen van belang omdat je huis er dan mooi uitziet, maar ook omdat het slecht is voor de gezondheid. Schimmels zijn namelijk allemaal hele kleine bacteriën die kunnen zorgen voor klachten als: keelpijn, hoofdpijn, misselijkheid en zelfs astma!
Het is dus heel erg belangrijk dit zo snel mogelijk aan te pakken. Schimmel laten verwijderen kan je dus het best laten doen door een professional. Dit is iemand die veel verstand heeft van het verwijderen van schimmel.

Schimmel laten verwijderen

Vaak gebruiken ze voor het verwijderen van schimmel hele grote tanks met daarin gifstoffen die de schimmels doden. Maar niet alleen voor de schimmels zijn deze gifstoffen gevaarlijk. Ook voor mensen is het niet gezond deze gassen binnen te krijgen. Het is voor mensen gelukkig niet dodelijk, maar het kan wel vervelende gevolgen hebben voor de gezondheid. Keelpijn, hoofdpijn en andere klachten komen geregeld voor. Het is daarom van belang dat de professionals die de schimmels verwijderen een mondkapje dragen. Zo is de kans om vervelende ziektes of infecties op te lopen heel erg klein.

Gelukkig duurt het verwijderen van de schimmel door een professional niet zo heel erg lang. Je bent er met een paar uurtjes weer vanaf. Het ligt er natuurlijk wel aan hoeveel schimmel je in je huis hebt. Je kunt je natuurlijk voorstellen dat het wat langer duurt als je meer schimmel moet laten verwijderen. Maar in de meeste gevallen is het dus in een paar uur gebeurd.

Wat kan je zelf nog doen?

Schimmel ontstaat dus doordat bepaalde ruimtes in het huis niet goed geventileerd zijn. Zorg er dus voor dat je een goed ventilatiesysteem hebt dat de schimmels tegenhoudt.Ook is het belangrijk de plekken waar schimmel het vaakst voorkomt goed schoon te maken. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer. Door dit één keer week schoon te maken, hebben de schimmels geen schijn van kans.

En zo heb je dan een heerlijk huis zonder schimmels!