Woning Ontwikkeling
Image default
Huishoudelijk

Sloten vervangen doe je niet zomaar!

Hoewel je bij een nieuwbouwwoning in Almere niet direct denkt aan het vervangen van je sloten, is dit echter wel de reden dat nieuwbouwwoningen het vaakst slachtoffer zijn van inbraken. 

Wat veel mensen niet weten is dat projectontwikkelaars voor nieuwbouwwoningen meestal kiezen voor de goedkoopste opties. Met andere woorden, als er maar een slot in de deur zit. Of dit een goed of slecht slot is, daar wordt vaak niet naar gekeken. Immers, de projectontwikkelaar heeft daar na verkoop van de woning toch geen last meer van. 

Het is daarom verstandig als koper van een nieuwbouwwoning, en met name in Almere, net een paar honderd euro extra uit te geven voor het vervangen van sloten voor een slot met anti-kerntrekbeveiliging. Dit lijkt een hoop geld, en dat is het ook. Daarom is het ook belangrijk dat je dit soort uitgaven ziet in een breder aspect. 

Je voorkomt daarmee namelijk een inbraak en je hebt meer woongenot omdat je je veiliger voelt in je nieuwe huis. 

Nieuwbouwwoningen zijn voor inbrekers namelijk zeer geliefd omdat de bewoners vaak na de verhuizing talloze nieuwe spullen en dure apparatuur kopen.

Daarnaast is het verstandig om eens in de 5 jaar de sloten te vervangen. Inbrekers zitten niet stil en vinden namelijk telkens nieuwe foefjes uit om woningen ongemerkt te betreden. 

Maar inbrekers zijn niet het enige probleem. Stel je voor dat er brand is in de woning. Dan wil je er zeker van zijn dat jouw gezin het huis veilig kan verlaten. Het laatste waar je dan op zit te wachten is een slot dat hapert, of een slot dat helemaal niet meer open gaat. 

Andersom is ook mogelijk dat je buitengesloten raakt wanneer de sleutel niet meer goed in de cilinder draait. Geloof me, dit probleem manifesteert zich altijd op het verkeerde moment. 

Je kunt daarom ook maar beter tijdig een afspraak maken met een betrouwbare slotenmaker in Almere om je slot of cilinder te laten vervangen. Een afspraak maken is zo gedaan en de slotenmaker is met alle sloten binnen een paar uurtjes klaar. 

Voor een afspraak kunt u in Almere bellen met: Slotenmaker-Almere-24-Uur.nl

Gerelateerde artikelen

Wat maakt jaloezieen in de praktijk zo interessant?

Verbouwen? Decoreer je raam met Squid raamfolie!

Nu Mooie handgemaakte Wanddecoratie bestellen