Woning Ontwikkeling
Image default
Woningen

Sluit je hypotheek over

Wellicht heb je er wel eerder van gehoord: je hypotheek oversluiten. Misschien heb je er wel eerder van gehoord, maar dacht je bij jezelf hoe werkt oversluiten hypotheek? Het oversluiten van een hypotheek betekent dat je je huidige hypotheek vervroegd aflost door een nieuwe hypotheek af te sluiten. Dit kan je doen bij je huidige geldverstrekker of bij je nieuwe geldverstrekker.

Nu zou je wel bij jezelf denken, waarom zou ik zoiets moeten doen? Als je je hypotheek oversluit dan krijg je lagere hypotheekrente. Dat wil iedereen wel! De rente staat momenteel laag, dit betekent dat de maandlasten flink naar beneden kunnen. Daarom kan het voordelig zijn om je in te lezen en uit te rekenen of het voordelig is voor jou om een hypotheek over te sluiten.

 

Krijg advies over je hypotheek

Word je liever geadviseerd ook dat is mogelijk. Kom kennismaken met een van Spaaq’s adviseurs en bekijk samen over het oversluiten van een hypotheek zinvol is in jouw situatie.  Het is natuurlijk wel de bedoeling dat je gaat besparen! Ga je akkoord? Dan zal de adviseur het aanbod opvragen bij de geldverstrekker en het laten passeren bij de notaris. Na een afspraak is jouw nieuwe hypotheek een feit worden! Dus wanneer ga jij je hypotheek oversluiten?