Woning Ontwikkeling
Image default
Woning en Tuin

Steel de show met een spiksplinternieuwe woning dankzij de populairste woontrends!

Je eigen plekje helemaal voor jezelf, dat is voor veel mensen een droom die werkelijkheid geworden is. Op jezelf wonen is een uitdaging, maar het is ook een geweldige kans om eindelijk een huis te creëren dat voldoet aan populaire woontrends. Het is heerlijk om winkels af te struinen op zoek naar ware eyecatchers voor in huis, waar de mond van visite die bij jou op bezoek komt, spontaan van openvalt. De vraag is alleen, wat zijn de populairste woontrends vandaag de dag precies? Dat lees je hier, doe vooral inspiratie op zodat je je eigen huis ook hip kan inrichten!

Felle kleuren op het plafond

 

De meeste mensen zweren erbij: felle kleuren in huis. Het zorgt voor meer vrolijkheid en positiviteit in huis, eigenschappen waar men u tegen zegt. Op jezelf wonen brengt soms stress met zich mee, en het is dan allesbehalve prettig om in een deprimerend huis te zitten met donkere kleuren. Een felle kleur op het plafond haalt alle vreugde weer in huis. Wat dacht je van een kobaltblauw plafond in de keuken, zodat koken nog leuker wordt dan deze hobby al is? Een gekleurd plafond zorgt voor een totaal ander gezicht in huis, ook al heb je in feite slechts een plafond geverfd. Dus, als je graag een groot effect wil hebben zonder al te veel moeite te hoeven doen, overweeg deze trend dan zeker!

De woontrend Art Deco

 

De woontrend Art Deco betekent een klassiek interieur met grafische designs. Deze trend is enorm luxe en tijdloos, dus het is niet onlogisch dat deze woontrend zo populair is. Denk bijvoorbeeld aan een spiraal vloerkleed met paisley-print, of aan reliëf aan de muur om het huis wat dynamischer te maken.

Een bohemian vibe

 

Het is onwijs leuk om je huis af te stemmen op de sfeer die de seizoenen met zich meedragen. De zomer is vaak een vrij warm seizoen met fleurige kleuren, met veel natuur en planten. Dit kan je terug vertalen naar interieurstijlen. Wat dacht je van een hangplant in een leuk crochet gehaakt bakje om aan het plafond op te hangen? Niet alleen voordelig, maar ook nog eens goed voor het milieu!

 

Statement meubels

 

Meubels zijn onmisbaar voor in huis, dus het logisch dat een woontrend ook gebaseerd is op dit gebied. Meubels in felle kleuren van opvallende stoffen, dat is iets wat we in 2023 enorm vaak terug gaan zien. Een fluwelen stoel in oudroze bijvoorbeeld, dat is een enorm gewild item dat helemaal hot is in het jaar 2023!