Woning Ontwikkeling
Image default
Bedrijven

Tips: lekker zelf jouw woonkamer zelf inrichten.

Natuurlijk kun je overal hulp bij vragen, maar waarom zou je niet gewoon zelf jouw woonkamer inrichten? Dat maakt het superpersoonlijk en het kost je ook een stuk minder geld. Dat geld kun je dan weer mooi besteden aan bijvoorbeeld mooie conceptual furniture.

Conceptual furniture

Het mooie van conceptual furniture is dat je goed design toevoegt aan jouw woonkamer. Dat geeft meteen een hele mooie uitstraling aan de woonkamer. Als je dit als de basis hebt, dan kun je met de overige zaken zorgen voor de finishing touch. Als je de meubels al hebt staan, wordt het allemaal een stuk makkelijker nietwaar?

Begin met een moodboard

Voordat je gaat shoppen, begin met een moodboard. Hier kun je allerlei afbeeldingen op verzamelen die jij mooi vindt. Meubels, planten, sfeerplaatjes, bepaalde kleuren. Alles wat jou het gevoel geeft: ik wil dat de woonkamer dit uitstraalt, is geschikt. Pinterest is natuurlijk super geschikt om hiervoor te gebruiken.

Meet alles op

Moodboard af? Pak dan de rolmaat erbij. Meet nu de woonkamer op. Superbelangrijk natuurlijk. Alles opgemeten dan kun je een soort maquette maken. Ook daar zijn mooie gratis programma’s voor. Zo is er bijvoorbeeld Google Sketchup. Daarin kun je jouw woonkamer helemaal tot in detail tot leven laten komen.

Doe de controle

Alles helder? Bekijk dan hoe jouw woonkamer in bijvoorbeeld Google Sketchup eruitziet. Stel voor dat jij in de woonkamer bent. Wat doe je dan en wat heb je nodig? Ga voor je gevoel ook overal eens even zitten. Misschien kom je er wel achter dat je ergens wilt lezen, maar daar geen lichtpunt is. Of heb je er vergeten die mooie houten vloer in te leggen? Ga dus als het ware met jouw zintuigen in die virtuele woonkamer zitten.

Alles doorlopen en ben je uiteindelijk tevreden? Ga dan kijken wat jouw woonkamer zo gaat kosten. Je kunt offertes aanvragen en je kunt online ook kijken wat iets ongeveer kost. Te duur? Kijk dan weer naar jouw droomwoonkamer en kijk of je goedkopere alternatieven kunt vinden.

In grote lijnen alles helder? Dan is het startsein los: lekker shoppen!

https://conceptualfurniture.com/

Gerelateerde artikelen

De beste Makelaar in Landgraaf

Waterbesparende douchekop die energie bespaart

Wat zijn de plus punten van een glazen schuifpui?