Woning Ontwikkeling
Image default
Woning en Tuin

Vergroot de levensduur van uw producten met een coating

Het aanschaffen van nieuwe machines is een investering die behoorlijk wat geld kost. U wilt de afschrijftijd van machines en dergelijke producten dus zo lang mogelijk uitrekken. Door de levensduur van uw producten te vergroten, bespaart u met een kleine investering al aanzienlijk wat geld. Zeker als uw machines en producten voortdurend buiten staan is de kans op onderhoud sneller dan als deze binnen staan. De natuur heeft veel invloed op machines die buiten staan, waardoor er snel roest en vuil op en in de machines komt te zitten. In dit artikel leest u de verschillende vormen van coaten en voor welke producten dit gebruikt mag worden.  

Coatingverf is steeds gebruikelijker bij producten die roest en vervuiling opwekken. Coating is het behouden van de kwaliteit van objecten. Het voordeel van poedercoaten is dat er geen water of oplosmiddel gebruikt is in het aanmaakproces. Dit is een duurzame en kwalitatieve manier van coaten. Uw kunt een poedercoat bedrijf inschakelen voor het professioneel poedercoaten van uw materialen.  

Een manier voor het coaten van producten 

Er zijn twee manieren om het coaten van producten aan te brengen: het schooperen en het vlamverzinken.  

Schooperen, wat is dat? 

Bij schooperen is er gebruik gemaakt van een zink en aluminum laag wat aangebracht is op uw producten. Dit proces kan alleen plaatsvinden als het oppervlak van het materiaal helemaal schoon en vlak is gemaakt. Dit kan met behulp van stralen. In dit proces gebruikt u een compressor die met perslucht gritkorrels tegen het oppervlak aanblaast. Voor het stralen van uw producten kunt u een professioneel straalbedrijf inschakelen zoals Straalbedrijf Koops. Schooperen wordt gedaan met een vlam en corrosie vast metaal. Vervolgens wordt met een spuitpistool een dun laagje aangebracht op het object. Met behulp van de aluminium en zinklagen blijft het product dus beschermd waardoor de levensduur dus verlengd. Waar u rekening mee moet houden is dat machines of producten niet meer gelast kunnen worden.  

Wat voor producten kan ik voorzien van een coating? 

Naast machines die buiten staan, is er misschien een behoefte om andere producten die van waarde zijn op uw balans te voorzien vaan een coating laag. Want als de kans bestaat om de levensduur te verlengen voor meerdere producten is dit een goed advies. Conclusie: neem een kijkje in uw kantoor. Tafelframes, bureaustoelen, kozijnen er zijn zat mogelijkheden om deze te voorzien van een laag coating.